tiistai 15. maaliskuuta 2011

Sävelten tarkoitus

Musiikkia ja kirjoja voi verrata keskenään: molempia saa netistä, mutta hyllyllinen aitoa tavaraa tuntuu mukavalta. Samoin molempia voi kuluttaa menossa ja paikallaan kotona. Harvemmin kuuntelen kuitenkaan musiikkia vain musiikin takia, usein se soi taustalla tai vauhdittaa illanviettoa. Silloin, kun itse musiikkiin keskittyy olen huomannut siihen liittyvän ihan tiettyjä tarkoituksia.

kielitaidon ylläpitäminen

Joka Ranskan-matkalta ostan cd:n tai pari, tässä viimeisten reissujen saalista.

rentoutuminen 

Jos et ole vielä tutustunut Sarah Brightmaniin, suosittelen sitä lämpimästi! Ei tarvitse edes ajatella rentoutumista, kun Brightmanin ääni on sen jo ehtinyt panna alulle. Jooga taipuu myös monien hänen albumiensa tahdissa, samoin kirjoitus ja keskittyminen ylipäänsä.

tanssiminen

 kokeilu ja uusien artistien löytyminen

Käyn usein kirjaston ohi kävellessäni tsekkaamassa levyhyllyn ja lainaan jollain tavalla kiinnostavat cd:t. Niitä jaksan yleensä kuunnella keskittyneesti istuen, musiikkiin keskittyen. Harmittaa vaan, etten pysty käyttämään korvakuulokkeita tinnituksen takia (siis korvien soimisen). Se on sellanen vaiva, että suosittelen pysymään siitä kaukana! Itselläni riitti ilta koulun diskossa. Nykyään kuljen tulpat aina taskussa.

muistot

Haha, näiden kanssa voi vaikka selata valokuvia tai fiilistellä muuten vaan.

5 kommenttia:

needja kirjoitti...

Musiikki on aina enemmän kuin musiikkia. Itsekin käyn aina pläräilemässä kirjaston levyhyllyjä, sieltä löytyy vaikka mitä aarteita!
Täytyy kyllä sanoa, että uusiin artisteihin tutustuminen on samalla hauskaa ja raskasta, sillä musiikkia pitää kuunnella monta kertaa ja ajatuksen kanssa ennen kuin voi tietää pitääkö siitä vai ei.

Btw, olin kummastellut tässä viikkoja sitten kun kävijöitä blogiini tuli sinun blogisi kautta. En kuitenkaan löytänyt sivuiltasi mitään blogiini liittyvää tekstiä tai linkkiä, joten mysteeriksi jäi :D
Osaatko sinä selittää?

KK kirjoitti...

Olin hetken kirjautuneena blogisi lukijaksi. Nimimerkin sijasta kuvakkeeni ohessa näkyi kuitenkin koko nimeni, joten jouduin poistamaan lukijuuden. Nykyisin linkki on siis vain omissa kirjanmerkeissäni eikä näy blogissani.

Mä laitan usein kirjastosta löytämäni levyt soimaan taustalle ja poimin heti korvaa miellyttävät. Vaikka usein kyllä huomaa, että vasta tottuessa alkaakin tykätä joistain kappaleista... Mutta aarteita sieltä löytyy! Ja helposti.

Anonyymi kirjoitti...

musiikki rauhoittaa kummasti!!!!

needja kirjoitti...

Jaah, no sitten mysteeri selvisi :D
Itsekin takkusin vähän aikaa ennen kuin tajusin vaihtaa googlen tilistä bloggerin tiliin liittyessäni toisten lukijaksi, sitä ennen jaon myös koko nimeni kaiken maailman kanssa :P

KK kirjoitti...

Ok, kiitos vinkistä!