tiistai 9. heinäkuuta 2013

Päivät käy vähiin

ja viileän kolea sää meinaa aiheuttaa flunssaa. Taistelen kyllä kovasti vastaan ja Canberrassa käytin villapipoa ja -kaulaliinaakin. Ei hevillä uskoisi, että Australiassakin näitä tamineita tarvitsee, mutta niin vaan olivat käytössä pääkaupungissa. Paikka on keskellä maata (ja laitumia) 

Maisemaa hetki kaupungista lähdön jälkeen bussin ikkunasta...

joten meri ei ole auttamassa leudomman ilmaston ylläpitämisessä vaan heillä on ihan talvi! Ja tämähän tarkoitti mullekin, vuoden aikana lämpöön tottuneelle kituliasta visiittiä. Pohdin vain miten enää totun Suomen ilmastoon? Mutta se siitä ilman kylmyydestä, vaikka parempaa en kyllä voi hirveästi kaupungista sanoa. Kolkko paikka! Se on rakennettu tyhjästä ja sinne on asetettu kaikki hallinolliset elimet eli asukaskanta on siltä osin varma, virkamiehiä peheineen. Ja iso yliopisto siellä myös on. Turisitin kannalta nähtävää riittää useiden museoiden suhteen (kuten kansallisgalleria, Australia museo ja hurjan iso sotamuseo) ja myös parlamenttitaloon pääsee vapaasti tutustumaan, mutta oikean kaupungin inhimillisyys puuttuu. Välimatkat on myös mahdottoman pitkiä koska paikan suunnittelussa pääpaino ollut leveissä kaduissa ja suorissa viivoissa sekä kaikilla on auto periaatteessa. Mitään imartelevia kuvia en paikasta saanut irti ja päällimmäiseksi jäi fiilis 'tulipa käytyä'. Mitta todella, tulipa käytyä Australian pääkaupungissä!

Maan kallein rakennus, parlamenttitalo.

House of representatives kokoontuu vihreässä huoneessa
ja senaatti istuu punaisessa huoneessa.

Tämä kuva mulle jäi päällimmäisenä Canberrasta, kuin Itä-Pasila!

Nyt olen viime päivät dallannut taas ympäri Sydneytä. Fiilis on oikein positiivinen tulevaa kotimatkaa ja kotoutumista ajatellessa! Jee!! Mutta ennen sitä on toki ollut nähtävä niin paljon kuin ehtii ja viittii. Kartoittaessani eri kaupunginosia kävelin eilen Harbour bridgen yli ja tänään kolusin kalamarkkinoita.


Herkullisia mereneläviä on vaikka mihin makuun ja paikka on täynnä aasialaisia turisteja, jotka ostavat pöytään pullon valkoviiniä tai shampanjaa ja tarjottimellisen eritavoin valmistettuja herkkuja. Aijai, näyttivät niin herkullisilta sekä raakoina että lautasella...


Nyt ei ole vielä ilta, kuva on eiliseltä, mutta halusin tällä pistää muistiin suurkaupungin tunnelmaa. Tällä hetkellä Sydneyssä sataa ja mä tulin Starbucksin suojiin nauttimaan laten. Hyvä kahvia ja pian muistoksi jäävä maisema Darling harbouriin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, tulet pian takaisin! Kun aamulla tultiin mustikkametsästä tähän aurinkoiselle terassille totesin että kyllä Suomi on suomalaiselle paras paikka asua kaikesta huolimatta :)

T. Elina ja pieni mustikanpoimija, jonka naama on vieläkin sininen

Anonyymi kirjoitti...

No eipä ole rapean näköinen heidän
parliament housensa. Pasilaapa hyvin-
kin muistuttaa tuo maisema. Äyriäiset ja muut merenherkut ovat kyllä hyvän
näköisia. Pistäppä muutama LOBSTERI
reppuun, kun on niin vähän jäljellä
ja tuo koti Suomeen etelän maisti-
aisia. Hyvää loppumatkaa kyllä
näkemistä riittää. Tere tulemast
kojuun. Terveiset Tallinnasta.e.

Anonyymi kirjoitti...

tosiaan ihan pasilalta näyttää! mahtavat kalatiskit, kai maistoit? kotimatka koittaa, vielä on seurattavaa "retken" loppuhuipentumaa pallon toisella puolen, aloha....

KK kirjoitti...

Kiitokset kommenteista:) En maistanut, ei muka ollut viela lounasaika ja repusta loytyi juustovoileipia... Mutta kylla syon viela fisun ja chipsit ennen taalta lahtoa!