lauantai 11. huhtikuuta 2015

Cupcake ja cakepops kurssi Työväenopistolla

 
Pääsin sairastumisen siivellä eilen serkun kanssa Työväenopiston leivontakurssille. Serkun piti siis mennä sinne kaverinsa kanssa, mutta kaverin jouduttua perumaan minä sain tilaisuuden tutustua leipomuksiin, joita olen yrittänyt kotona väsäillä, mutten koskaan ole todella onnistunut. Mitä tarvitaan kuohkeaan cup cakeen tai siihen upeaan kuorrutteeseen? Vaikeaa, vaikka oikeasti niin helppoa!

 
Meille valikoitui leivottaviksi yllä olevat suklaa-vadelma - kuppikakut suklaakreemillä ja alla olevat mango-passion - whoopiet. Vau... Whoopiet ovat kuulemma jo passé, mutta koska en itse ollut niistä kuullut niin kerrataan mitä ne ovat: pehmeitä keksin ja kakkusen yhdistelmiä, jossa on hillo sydän ja liivatteella hyydytetty kreemitäyte. Uuuuu.... En ollut koskaan miettinyt, että Työviksessä järjestetään tällaisia mielenkiinoitisia kursseja, joissa fiksun, nuoren opettajan johdolla tehdään jotain jännää, istutaan kurssin lopuksi pöydän ääreen yhdessä maistelemaan ja juttelemaan leipomisista ja lopuksi viedään kotiin niin paljon herkkuja kuin jaksaa kantaa. Hinta 24euroa. Ens syksynä olen ekana ilmoittautumassa!


Tässä on kansainvälisen vahvistuksen tekemät puolukkakuppikakut vaniljakreemillä, he taikoivat myös nämä Hello Kitty cake popsit. Seuraaviin sukujuhliin tulee varmasti jotain näistä tarjolle.


Red velvet kakku on Jenkeissä suosittua ja hyvin tehtynä vinkeän punaisen värinsä lisäksi ihana neutraalin makuista, mutta silti järkyttävän hyvää.

Tässä illan satoa yhdellä lautasella. Ja nuo korkeat, tähdillä koristellut suklaapäällysteiset luomukset ovat Highhatsejä eli kuppikakuja, joiden päällä on veishauteen päällä kypsäksi vatkattua marenkia, joka on vielä kastettu suklaaseen. OMG! Että tällaisiakin voi tehdä!? Itse olen leipoessani vähän sinne päin tyyppinen, mittaan kyllä, mutta 10grammaa enemmän ei voi kaataa kaikkea, eihän? Joskus sanotaan, että leipoessa juuri niin käy. Eilen ei käynyt! Rohkeasti yrittämään vaan. Reseptejä en nyt julkaise, sillä en pyytänyt siihen lupaa opettajaltamme, pahoittelut tästä. Mutta eiköhän ihania inspiraatioita ole netti pullollaan.

Ja arvatkaas mitä harjoittelimme vikalla skittatunnilla torstaina? Tätä ihanaa Ed Sheeranin kipaletta. Se on nyt sitten oman harjoittelun varassa syksyyn asti. Eli näihin säveliin tällä kertaa...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

upeita luomuksia ja maku kohdallaan..mmmm.....