lauantai 16. huhtikuuta 2016

Rauhoitettu uniaika

Bloggarina pitää hieman pysyä ajan hermolla, joten päätin tarttua If:in Offline aika-haasteeseen ja haastoin samalla pari työkaveria mukaan. Molemmat olivat vähän skeptisiä idean suhteen, että pitäisi siis luopua kaikista elektronisista laitteista, somesta, puhelimen ja padin näpläämisestä ja räpläämisestä kello kymmenen jälkeen illalla. Ideana on mennä sänkyyn ja nukahtaa, ei käydä läpi meiliä, facea, viimeisimpiä uutisia ja Instaa vielä hetki ennen silmien sulkemista. Ainakin näitä olen itse käynyt rutiinilla läpi valojen jo sammuttua. En joinain iltoina ole muka osannut nukahtaa ilman puhelimen kosketusta.

Puhuimme haasteesta ensimmäistä kertaa tiistaina, kun päätin alkaa haastaa jengiä tähän. Sovimme olevamme mukana, mutta aloittavamme vasta tulevana maanantaina, kahden päivän päästä siis. Heh, näin sitä haastetaan, pitää antaa jengin tottua ajatukseen. Mä aloitin huvikseni jo samana iltana, olihan tämä minun ideani. Suureksi yllätykseksi puhelimen jättäminen yöpöydälle näyttö alaspäin ei ollut yhtään vaikeaa ja uni tuli heti, paljon nopeammin kuin normaalina iltana! Ensimmäinen erä mulle puhelimen häviöksi.

Siitä on nyt puhuttu paljon, että puhelimen näytön sininen valo häiritsee unta eikä varmasti ole hyvä silmillekään tihrustaa valoisaa näyttöä muuten pilkkopimeässä huoneessa. Sininen valo laittaa aivot pyörimään, vaikka niiden pitäisi olla matkalla lepoon. Vaikutus silmiin... Näemme sen muutaman vuoden kuluttua, kun luultavasti vielä nykyistä enemmän ihmiset katsovat maailmaansa silmälasien läpi.

Haasteesta sain palautetta heti keskiviikkona, kun toinen haastetuista ei meinannut uskoa, että aloitin jo ja pystyin oikeasti olemaan ilman puhelinta kymmenen jälkeen. Hän ei pystynyt, sormenjälki näkyin Instagramissa, mutta niinhän me sovittiin, että vasta maanantaina se todella alkaa. Toinen taas tunnusti selanneensa Tinderiä sängyssä ja kuvitelleensa minut sormi pystyssä heristelemään punkan viereen. En nyt ryhdy unipoliisiksi, mutta suosittelen kokeilemaan. Mulle tää toimii ja aion pitää siitä kiinni, muille suosittelen lämpimästi...


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

erinomainen tapa!!! täytyypä levittää tietoa......