sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Sunnuntaina kokataan!

Tänään oli pitkästä aikaa hetki ja tarve keksiä itselle ruokaa. Tällaisina päivinä tuppaan tyhjentämään kaappeja ja tekemään sävellyksiä pyttipannu-tyyliin. Lempisävellykseni on ystävältäni oppimani wok. Sitä kun olin hetken tehnyt "täydellisistä" aineksista oivalsin, ettei vihannesten aina tarvitse olla wokkiin tarkoitettuja tai pussien edes täysiä. Tämä meinasi tänään, että ruokaani kaadoin pussin loput kolmesta eri pakasteihannespussista, tölkin kookoskermaa, hunajamarinoituja kanasuikaleita ja riisinuudeleita. Tärkeintä helpon tuloksen aikaansaamiseksi on kypsentää ensin kanat, lisätä vihannekset ja hieman vettä ja sitten hauduttaa hetken. Sen jälkeen heitetään mukaan nuudelit ja kookoskerma, ja annetaan kokonaisuuden kiehua kokoon kaikkien aineksien menettäessä viimeisetkin raakuuden merkit. Teen yleensä annoksen kahdelle päivälle, ja aineksia annostelen tätä silmällä pitäen. Jälkiruoaksi vaahtobanaaneja!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

riitalla tuli nälkä!

Anonyymi kirjoitti...

varmaan tuli maittava sunnuntai lounas vai päivällinen