perjantai 29. kesäkuuta 2012

Parin viikon kesäleskeys

Viimeinen perjantai ennen kahden viikon kesäleskeyttä. Kundikaverini nostaa huomenna veneen kytkintä ja suuntaa sinne meripelastajien kesäparatiisiin Inkoon saaristoon. Juon tässä kokista ja mietin mitä keksin seuraaville kahdelle viikolle ja etenkin viikonlopulle tehtävää. Tämä ensimmäinen on buukattu, ja menee muutenkin helposti, mutta tiedän seuraavan perjantai-illan olevan jo hieman nihkeämpi. Istun himassa, katson tv:tä ja nautin jotain ostamaani herkkua. Syön tai juon. Mahdollisesti odotan lauantain ylitöitä - mahdollisesti. Tai käyn vuokraamassa leffan - epätodennäköisesti. Yritän ainakin nauttia olostani ja rauhasta - todennäköisesti.


Viikon hiljaisempiin iltoihin tiedän tasan tarkkaan ohjelman: suunnittelen elokuussa alkavaa Asutralian matkaa. Lähden 13.8. vuodeksi Ausseihin töihin ja matkustamaan, ja viimeisen reilun kuukauden ajalle olisi todellakin suunniteltavaa riittämiin. Yksin matkustavalle hyvä suunnittelu on henkivakuutus ainakin miellyttävän matkan takuuksi. Koti-ikävä tulee jossain vaiheessa - välttämättä, mutta liikaa jännitystä voi hallita ottamalla asioista selvää. Ja kyllähän tässä jo jännittää. Ahmin hullun lailla blogeja, matkaoppaita, nettisivuja mistä saa tietoa matkailusta ja working holidaystä tasan toisella puolella maapalloa. Olen huomannut olevani tälläinen pää edellä kylmään veteen- tyyppi, tämä jännitys ja into mitä matkasta jo saan on aika uskomaton. Nautin täysin siemauksin, elän taas omalla tavallani.


Pariin iltaan valitaan sitten puistojumppaa, ainakin Stadikalla polskahtaminen pitää kokea, Munkan rantaan tallusta kirjaa lukemaan. Siinähän minulla on tekemistä! Luin jostain, että ihmisellä tulisi olla kaksi harrastusta: toinen, joka pitää kotona ja toinen, joka vie ulos. Tässä suunnitelmassa se toteutuu...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno homma tuo Australian keikka.
Pääset toiselle puolelle palloa pois
täältä mömmilästä. Muista päivittää
blogiasi, jotta tiedämme mitä siellä
etelässä tapahtuu. Pääset talvea pakoon, koska etelässä kuljetaan
kohti kevättä, kun täällä kotona
alkaa talven odotus. Hyvää matkaa. e.