lauantai 10. marraskuuta 2012

Adelaide

Saavuin eilen illalla Adelaideen, Etelä-Australian osavaltion pääkaupunkiin. Leuto ilma ja ratikoiden kolina lupailivat hyvää, mutta toisena iltana tunnen jo nähneeni kaiken tarpeellisen.

Lähdin aamulla toiveikkaana liikkeelle ja katsastamaan joka vuotista jouluparaatia, joka Adelaidessa järjestetään. Oli huvittavaa, kun tontut pyyhkivät hikeä otsiltaan meikkien valuessa pitkin pulleaa naamaa. Minä odotan kesää ja kalenterin mukaan on joulu tulossa! Ihan friikkiä! Mutta kulkue oli hieno, ja pitkä. Pari tuntia. Monta soittokuntaa joululauluineen ja erilaisia esiintyjiä. Ja kaiken kruunasi tietysti joulupukki... Hou, hou! Paraatin jälkeen jatkoin hortoilua pitkin keskustaa, katsastin Art Gallery of South Australian. Ilmaisessa museossa (useimmat museot täällä on ilmaisia) oli esillä mm. australialaisen Anna Platten huikaisevan tarkkoja, mielikuvitukseltaan ja teemoiltaan hieman Dalin taiteeseen verrattavia maalauksia, suosittelen googlaamaan tuon nimen!

Muun ajan kiertelin katuja, poikkesin kaupungin puutarhaan ja tutkin vihannesmarketin notkuvia kojuja. Mutta päivässä nämä pääasiat on jo nähty. Ennen tänne tuloani pari kehui kaupunkia ja pari haukkui tylsäksi, minä yhdyn tylsään kantaan. Tänne kannattaa poiketa, mutta ei jäädä. Huomenna suuntaan rannalle, Glenelg-nimiseen merenrantakohteeseen ja alkuviikosta meinaan lähteä maistelemaan viinejä läheiseen viinilaaksoon... Ehkä nämä virkistävät niin, että kaupungista jää postiivinen jälkimaku.

Hostellisuositus Adeleideen matkaaville on Hostel 109. Siisti ja rauhallinen, hostelli, jossa ilmainen netti, tee ja kahvi. Sijainti lähellä keskustaa. Yö neljän hengen dormissa 27€. Ja mikäs tässä hostellin parvekkeella on nostaa jalat tuolille ja nauttia pimeän illan tunnelmasta...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

no jopas, kun jouluhössötys aletaan jo noin aikaisin, on kyllä täälläkin koristeet jo myynnissä. viilenee samaan tahtiin kun siellä kuumenee, pysyy tasapaino. onko tähtitaivas mahtava yöllä? hieno homma kun matka jatkuu ja luetaan uusia tuulia, uteliasta matkan jatkoa....