sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Australia day

Täällä mainokset kyselivät viime viikolla mitä merkitsee olla australialainen. Hymisin itsekseni. Mitä se voikaan merkitä, kun valkoinen osa väestöstä on siirtolaisten jälkeläisiä ja alkuperäinen osa hieman hunningolle jätettyä. Mitä australaisuus merkitsee tässä varsin erikoisesti asutetussa maassa..? En ole jutellut tarpeeksi monen australialaisen kanssa saadakseni asiaan oikeaa kantaa. Pari, joiden kanssa olen sanoja vaihtanut ovat haukkuneet aboriginaalit laiskoiksi tai juopoiksi. Mielestäni asia on mutkikkaampi, ja aion pitää sen agendallani.

Mutta eilen oli siis tämä Australia day, joka jengin pukeutumisesta ja käytöksestä päätellen on maan tärkeä juhlapäivä. Joka toisella oli lippu harteillaan tai lipun kuvion toistava mekko, bikinit, hattu, shorsit, kokovartalotrikoo, T-paita, toppi, silmälasit, tuntosarvipanta, feikki tatuointi... Mitä kuvitella saattaa. Jossain järjestettiin ilmainen aamiainen, Perthissä huima ilotulitus. Olen nähnyt hienoja tulituksia, mutta eilisiltainen 27minuutin tauoton paukutys löi upeudessaan kaikki laudalta! Länsi-Australia on kaivostensa ansioista erittäin rikas osavaltio ja se tuli kyllä hyvin selväksi. Toivottavasti kuvat tekevät edes hieman oikeutta spektaakkelille.

Nyt olen matkalla Fremantlen merenrantakaupunkiin ja huomenna kello 7.10 starttaa tähän asti jännittävin osuus: lähden viikon retkelle kohti Exmouthia! Reitille osuvat niin Monky Mian delfiinit, simpukankuorista koostuva ranta kuin Ningaloo reefin luonnonsuojelualue koralleineen ja snorklausmahdollisuuksineen. Pitäkäähän peukkuja, että sää suosii!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa tulitusta. Engelsmannit ovat
aina kohdelleet alistamiaan kansoja
huonosti ja halveksivat vieläkin kaikkia " ulkomaalaisia".Elävät
Great Britain aikaa. Hyvää seikkai-
lumatkaa ja upeita sukelluksia kirkkaissa vesissä. e.

Anonyymi kirjoitti...

mahtavaa oikein mahtavaa, nauti uusista tuulista...