torstai 24. tammikuuta 2013

Sen kun paranee!

Istun juuri motellissa, omassa huoneessani olut edessäni oman musiikkini kiemurrellessa puhelimesta korviini. Hyppäsin aamulla jälleen bussiin ja ajelin eteläisen pallon puoliskon - rakastan, kun nämä aussit jaksaa aina muistuttaa, kun joku on "the biggest/brightest/tallest/what ever thing in the SOUTHERN HEMISPHERE) - pisimmän laiturin juureen. Kaupungin nimi on Busselton ja laituri Busselton Jetty. Edes hostellin loppuunbuukkaus ei saanut vaihtamaan suunnitelmaani vaan maksoin melkein mukisematta 65dollaria yhden hengen huoneesta Busselton Bay Motellissa. Ihanaa kyllä yksi yö viettää ihan omassa huoneessa, käydä omassa suihkussa ja juoda olut omassa rauhassa!

Mutta se Jetty, siinä vasta nähtävyys, ainut tosin tässä kaupungissa. Se ulottuu 1,939kilometriä ulos merelle, vaikkei tosin ihan piikkisuorana rakennelmana vaan kaartuu lopussa rannan suuntaiseksi. Kävely päähän ja takaisin käy ihan lenkistä, ja matkalla saa ihailla turkoosia, kristallin kirkasta merta. Laiturin nokkaan on myös tehty merenalainen observatorio, missä voi laskeutua noin kymmenen metriä meren pinnan alapuolelle ihailemaan laiturin rakenteisiin kiinnittyneitä merikasveja ja niiden ympärillä eläviä kaloja. Alan viimein tajuta miksi ihmiset haluavat sukeltamaan täällä, minä haluan myös! Tämä meri on todella elävä akvaario.

Huomenne suuntaan taas isojen patojen ääreen Perthiin, ja sieltä... Ties minne!

xxx

Toisena asiana halusin tehdä pienen leffa-analyysin, kävin nimittäin tuossa joku päivä sitten katsomassa Life of Pi:n eli Piin elämää. Kirjan 2000 luvun alussa lukeneet tietävät, ettei kyseessä voi olla ihan normaali elokuva eikä näin todella olekaan! Elokuvaan on onnistuttu vangitsemaan merkittävän erikoinen kirja hyvin nautinnollisesti paketoituna. Romaani on selviytymistarina siitä miten elää pelastusveneessä Bengalintiikerin kanssa ilman ruokaa aavalla merellä tulematta itse syödyksi? En ole koskaan ollut 3D-fani, mutta tässä sekin toimii. Ja jos et ole lukenut kirjaa, mutta pidät merestä, on sinulla myös täydellinen syy käydä teos katsomassa! Tarina on erikoinen, mutta miten paljon kirjasta tykkäsinkään leffassa minut vangitsi parhaiten visuaalinen puoli. Se on fantastinen.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

aivan mykistävää!!!tajuttoman väristä vetta ja vielä noin kirkasta.ei ole mutapohjaa, niinkuin meillä täällä...

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava laituri. Meri on upean värinen ja vedenalainen huone var-
maan mielenkiintoinen. Kyllä maailmassa nähtävää riittää.Pitäisi
vaan päästä katsomaan ja kokemaan.
Uusia ja näyttäviä löytöjä sinulle.
T. e.