sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Pride-humua

Tästä se lähti käytiin, vuoden 2015 Pride-kulkua muhkean 25 000 ihmisen voimin. Senaatintorilla oli huikea tunnelma musiikiin pauhatessa ja iloisten ihmistenhyöriessä ympäriinsä. Haettiin omaa porukkaa, sopivaa rekkaa, aistittiin tunnelmaa. Mäkin hain omaa porukkaani, ja etsintä tuntui kuin olisi etsinyt neulaa heinäsuovasta. Onneksi kaveri hogas viestittää "poratiden lähellä, pinkki sateenvarjo". Eipä sitten muuta kuin suunnistus päiden yläpuolelle avatun sontsan luo...

Kulkueen starttaus kesti kauan, osallistujen määrästä ei voine muuta odottaakaan. Pitkään seisoskeltiin yliopiston rakennunksen reunalla ja katsottiin sporien jonoutuvan Aleksille. Onneksi paikalla oli hyvin pollareita ja tapahtuman omia henkilöitä, joten siinä meni rypäs kulkuetta, kolme sporaa, sitten taas kulkijoita ja rekka, jonka perään lähetittiin kolmonen ja vintage avospora Kauppatoria kohden. Jossain vaiheessa, kun ekat kävelijät oli varmasti jo yli puolen välin Espat ja Kasarmitorin kautta kulkeneella reitillä me lähdettiin liikkeelle nauttimaan suvaitsevasta ilosta! Hitto oli kyllä vitsikäs fiilis kävellä kulkueessa jengin tuijottaessa Espan reunoilla... Kuin eläintarhassa! Kaikki mukaan! olis tehny mieli huutaa. Onneksi avoimuus on jo näin iso ja iloinen asia, seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta.

Pidin tätä pinkkiä varjoa koko päivän aurinkosuojanani ja seuraamme myöhemmin liittyneille kavereille paikannusmerkkinä, sen takia oli kädet täynnä ja kuvat kulkueesta jäi ottamatta. Mutta paljon meitä oli, etenkin Kirralta taaksepäin katsoessa sen todella tajusi... Ja sitten edessäkin aukeni tiivis matto värikkäitä ihmisiä. Huikeaa! 

Maitoa Ville Vallattomiin!
Lavalla viihdytti muunmuassa TCT, voopvoop! Tässä soi vikana Rannalle, aaah viime kesän ihana kesäbiisi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oli varmaan kuin vappumarssilla aikoinaan väkeä...

Anonyymi kirjoitti...

Käy tykkäämässä facebook.com/kesabiisit. Löytyy lisää juurikin kesäistä settiä :)

KK kirjoitti...

Täytyypä käydä tsekkaamassa :)