tiistai 26. joulukuuta 2017

Kokoa ja hallitse

"Tarvitset vain yhden tuolin" kertoo Artek. Tähän totesin joulun alla "kunnes huomaat tarvitsevasi toisen". Tämän kuuskymppisen yksi jalka onkin sitten musta, ehkä kolmannella on vain yksi valkoinen uloke. Pieneen asuntoon mahtuu mielestäni väriä, muttei enää mitään pilipali jakkaroita, vaan aitoja Aaltoja. Kokoa ja hallitse, ja istu mukavasti.

Mitähän sitä muuta toteaisi. Huomenna on herättävä kuudelta töihin, ja kun on muutama päivä mennyt nukkuessa yhteentoista, voi tänä iltana olla hieman utopistista yrittää vielä yhdeltätoista nukkumaan. Vanhempien luona, tai ylipäänsä lajitovereiden läsnäollessa tuppaan nukkumaan paremmin. Mitenhän sitä tässä ylhäisessä yksinäisyydessä edes osaa... Sillä vaikka hikoilin illan urheilusuorituksen aikana, ei se vielä fyysisesti väsyttänyt.

Tapanin tanssien tai purjehduksen sijaan perinne vei isotädille Pasilaan, ja yllätykseksi vanhan pöytälätkän ääreen. Olen viimeksi tarttunut näihin ukkoihin 80-luvulla, kun sain äidin pakotettua pelaamaan mua vastaan. Nyt ei tarvinnut pakottaa ketään vastustajaksi, kun 13-vuotias pikkuserkkuni suostui oitis rooliin. 
 
 Meinasin unohtaa pääruoan, kun aloimme heti hutkia kiekkoa maaliin. Ansaitusti nostalgiahurmoksessa minä voitin ottelun 4-1, mutta onnistuin myös lämäänään kiekon kolme kertaa katsomoon; mutten tosin omaan maaliin kuten vastustajan molari.

Hieman olivat herrojen liikkeet kankeita ja kaksi pelaajaa jopa jättäytyi ottelusta pois, sillä heidän ohjaimensa olivat ajan saatossa hajonneet. Pelaajien 43-vuoden keski-iästä voi laskea pelin tulleen taloon 70-luvun puolivälissä ja kun ottaa huomioon kuinka ínnokkaasti sitä nytkin rökitimme, ei ihme ettei se ole ihan priimana aikaa kestänyt. Katsellessani nykyajan pöytälätkiä, huomasin, että niissä Ruotsi ja Suomi on laitettu aina vastakkain. Tässä pelissä oli joukkueena siniset ja valkoiset... Tiedä sit ketä nämä värit markkeeraa?

 Ice cats go go go!

Jottei urheilijan kroppa ja kevyt olo vielä yllättäisi, pistelen tässä sivussa hieman juustoja iltapalaksi. Muutaman päivän päästä voi sitten tehdä, paljastaa ja alkaa toimia vuoden 2018 suunnitelmien mukaisesti. Ystävältä sain idean viiden toimen listasta uuden vuoden lupausten sijaan. Toimia on listalla jo neljä, viides vielä harkinnassa ja fiilis sellainen, että kyllä se 2018 vielä alkuun saadaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ai kun kivaa, kai tommosta lätkää vielä läpytetään ja taidotkin on vielä tallella, hyvä hyvä...jännä palli....