torstai 29. heinäkuuta 2010

Pyörä

 Koska vanhassa Helkama Ninassa ei ole paljoa kuvattavaa, kuvasin kypäräni. Outo sävy johtuu kauppakeskuksen vessan sinisistä valoista. Tänään teemana on siis tsygä. Hää, kuka muistaa tuon sanan?

Homma piti aloittaa perustarkastuksista koska pyörä oli seissyt yhden talven ulkona ja toisen vintillä. Luulin, että pyörät olisivat olleet ihan haperot, mutta Nokian kumit ovat pitäeet pintansa. Pelkkä pumppaus riitti. Varmuuden vuoksi silti irroitimme takapyörän ja kokeilimme sisäkumin reiättömyyden, ei vaurioita. Kauden toinen ajelu vei meidät Maununnevan lumenkaatopaikan kautta Prismaan ruokaostoksille. Lunta oli kaatopaikalla vielä melko hyvin jäljellä ja sen ohi pyöräillessä kävi kasan puolelta metsästä todella viileä henkäys. Sulaminenkin oli vielä käynnissä, sen nimittäin pystyi kuulemaan! Hiljainen ritinä vaan kävi ja lorina kuului.

Prismassa oli sitten käytävä katselemassa pyöräosaston antia, sieltä olen Maxin aikaan oman tsygäni ostanut. Pettymys oli kuitenkin melkoinen, kun huomasimme, ettei lapsille ole enää mitään kivaa tarjolla pyörään kiinnitettäväksi. Mun fillarista löytyy vieläkin muunmuassa "sadepisarat" eli pinnoissa helisevät muovipampulat. Vintagea parhaimmillaan!

Hyödyke ja turhake sulassa sovussa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

no enpä ole ennen kuullut tsygä nimeä pyörälle fillari ja felå ovat tutumpia. on se hyvä, että nokian renkaat pitää mitä lupaa.hyviä pyöräilyjä teille!