sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Koko viikosta

Pienen tauon jälkeen on taas hyvä availla suuta ja pohtia, mitä sieltä haluaisin päästää ulos. Tai jumpata sormia, ja pohtia mitä haluaisin niiden kirjoittavan. Hitsit oli viime viikolla niin vetämätön ja "tyhjä pää"-olo tän blogin suhteen, mutta nyt on kertynyt jotain sanottavaa ja etenkin näytettävää! Sain enolta Lissabonin tuliaisina spårassa keksijän uniformun, joka päällä kirjoitan nytkin tätä juttua. Keltainen vaunu ja makee kaupunki, onnistunut tuliainen!


Muuten tällä viikolla olen ehtinyt painaa ylitöitä työnantajan toivoessa kaikilta joustoa ja venymistä uuden tietojärjestelmän tehdessä tuloaan. Ja miksikäs ei, jos on ilta vapaa niin muutama ylimääräinen numero palkkaikuitissa on aina plussaa. Torstaina juhlimme työkaverin synttäreitä ja kävimme tsekkaamassa tällä hetkellä Helsingin ravintolaskenen kuuman paikan, Va Pianon osoitteessa Mikonkatu 15. Konsepti on toimiva: mennään tiskille tilaamaan ja ainakin pasta valmistetaan siinä nenän edessä tuoreista raaka-aineista (esim pinaatti revitään suoraan tuoreesta nipusta, ei pakasteesta) ja pastat keitetään tuorepastasta. Maksuun saa sisään astuessaan Va Pianon oman luottokortin, jonka saldo nollataan vasta poislähdettäessä. Hinnat on myös pidetty alhaalla asiakkaan kuskatessa omat ruokansa pöytään pikaruokaloiden tapaan. Omassa annoksessani, joka oli pastaa kerma-jättikatkarapu-pinaatti-sipuli-kastikkeessa, ei ollut muuta valittamista kuin pastan hieman liian al dente-fiilis sillä mikä ei ole kypsynyt kattilassa kypsyy sitten vatsassa. Kastikkeen maku tosin oli super hyvä, pakko sanoa ja muutenkin paikka oli mukava ja tunnalma ihan kympin arvoinen!

Perjantaina testasin hieman vanhemman uutuuden eli Isolla Roballa sijaitsevan Kipon ja heidän jääjogurttinsa. Mmmm, kuvitelkaa pehmistä jogurtin makuisena ja lisukkeeksi vaikka mangopaloja, kuten minulla. Nam, nam, nam! Ainoa miinus oli keittiössä pörränneet kärpäsen poikaset, mitä hittoa ne ruokapaikassa tekivät? Muuten bueno kokemus, johon johdatan vielä kavereitanikin. Perjantaina käytiin myös Design Forumissa:

mistä hankin näin hienon heijastimen. Muistattehan tekin ripustella omanne mitä mielenkiintoisempiin paikkoihin! Autolla ajaessa sen vasta huomaa, kuinka näkymättömiä kävilijät teillä ovat.

Päivien luettelemisessa siirrytään vielä eiliseen lauantaihin. Kävin Sokoksen 3+1 päivillä toteamassa, miten härskiä nykyajan bisnes oikein on. Heillä on tasan samoja tuotteita tarjouksessa kuin ensi keskiviikkona alkavilla Hulluilla päivillä. Ärsyttävää!! Pidän mielummin Hullujen puolta ja ostinkin Sokokselta ainoastaan - ja täysin heräteostoksenä - syksykävelykengät. On aika kasvaa ulos maihari-iästä ainakin työkäytössä ja kopistella maanantaina käytäviä fiksut Vagabondin nahkakengät jalassa. Pilkuistani en eroon pääse, mutta voin hieman sävyttää tyyliäni tällaisilla aikuismaisilla ostoksilla...

Näyttävät näin vuosisadan vaihteen kengiltä, mutta jalassa kapeiden farkunlahkeiden jatkona ovat kuin bootsit tai spittarit!

Loppuun vielä eilisen tyyliä. Hollannista ostettu villatakki, farkut, t-paita ja 6-luokalla tekemäni emalirintakoru. Se oli aikanaan lahja äidille, mutta sain sen takaisin joku aika sitten, ja hyvin sopii tyyliin.

Ja vaikka siitä voi ensimmäisenä tulla mieleen valas, sen olisi tarkoitus esittää kahvipannua, äiti kun oli (ja on edelleen) kova kahvin ystävä.

Nyt jään sitten valmistautumaan seuraavaan ale-humuun keltaista lehteä selaillen. Muutamia ostoksia on jo listalla kuten Finnkinon leffaliput, Tigin shampoot ja mahdollisesti nuo punaiset hatturasiat...


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tosiaan style t-paita, joo kaikille heijastimet kaksi tai useampia.kengät ovat oivat kävelykengät! hatturasioita täytyy siten vaan alkaa täyttämään....

Anonyymi kirjoitti...

Kuvaamasi arki vaikuttaa melkoisen rikkaalta (henkisessä mielessä)! -M