perjantai 10. helmikuuta 2012

Sushia, herkuttelua


Mmmmh, sushia, mmmhmmm...Työpaikan lähellä Pitskussa on avattu siisti sushibaari nimeltä Fubuki-sushi. Tein sinne tilauksen tänään aamulla netissä ja hain valmiit rullat töistä päästyäni. Harmittaa oikein, että kaikki oli niin nätisti pakattu ja herkullisen näköisesti tehty, etten kuvannut tilauksiani ennen syömistä.. En voi enää kuin esitellä tyhjää pussia ja kehua lohi ja (miedon) tulinen katkarapu täytteisiä makirullia. Pussiin oli myös pakattu soija, wasabi ja inkivääri, puikot sekä servetit, kaikki tarvittava siis.

En syö sushia kovin usein, sillä se on makuuni hieman hintava herkku. Käsityö ja kalliit raaka-aineet luonnollisesti nostavat hintaa, joten perjantaiherkuksi se on juuri sopivaa. Enkä sano, ettei itsekin sitä voisi tehdä, saahan juuri mitä haluaa ja hieman askartelua kaupan päälle, eikä se vaikeaa ole! Ehkä ensi viikolla rullailen omia makeja lempitäytteilläni avokaadolla ja surimilla, japanilaisella munakkaalla päällystetyt herkut taitaa joutua kuitenkin edelleen ostamaan osaajilta.


Tyhjää täynnä, vain toiset puikot jäi. Keskustassa olen saanut laatutavaraa Itamae-sushista, siellä kelpo lajitelman (15 isoa palaa) saa edullisella 12eurolla. Vertailun vuoksi tämän illan satsi, 20palaa makia maksoi 15,50e. Tosin liian montaa paikkaa en ole kokeillut, joten super hyvät ja hinta-laatusuhteeltaan briljantit paikat on varmaan jääny kokematta. Ehdotuksia saa antaa! Mistä saisi lempimakuani surimi-avokaado-makia tai japanilaisella munakkaalla päällystettyä nigiriä? Olen tällainen tuuriherkuttelija; kun löydän yhden hyvän, jään siihen kiinni ja vien sinne kaveritkin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

herkullisia ovat pitäisi kokeilla. voikohan siellä paikanpäällä syödä annoksen vai onko se tilauksille vain siellä pitskussa....

KK kirjoitti...

Juu paikan päällä onnistuu myös! Pystybaarimeininki siellä on, mut kaikki valmistetaan siinä nenän edessä.