torstai 5. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen ^0^


Pitkä vapaa ja neljä myöhäistä aamua edessä, mikä autuus... Huomenna suuntaamme vanhemmille reekkosalaatillatäytettyjen munien ja uunispadassa vihannesten päällä haudutetun porsaanfileen ääreen. Pääsiäisperjantai tuntuu aina parhaalta kyläpäivältä, se kun on oikea bonusvapaa (normaalisti perjantaina kun menis duuniin) ja olo on vielä virkeä, kun ei ole ehtinyt liikaa rauhoittua. Sain idean possupadasta kaverilta, saa nähdä miten se onnistuu nousemaan pääsiäispöydän kunkuksi. Tarkoitus on hauduttaa porsaan sisäfilettä kolme tuntia uunissa vihannesten ja ruokakerman kanssa. Kuulostaa ainakin herkulliselta. Perinteisen herkuttelun aloitin jo tänään mämmillä ja vaniljakastikkeella. Tai ajattelin aloittavani, kunnes maistoin kaurasta tehdyn vaniljakastikkeen suussani. Siitä yhdistelmästä oli perinteinen nautinto hieman kauempana kuin piti ja ensi kerralla luen vaniljakastikkeeni valmistusaineet hieman tarkemmin.

Eksoottisempaa herkuttelua harrastin viikon aikana nepalilaisessa ja thamaalaisessa ravintolassa. Tiistain mainion kilpapurjehdusluennon kruunasi visiitti Töölön Mountinissa. Valitsin listalta tuorejuustoa pinaattikastikkeella, mmmm! Lautasella oli herkullisia kastikkeita, maukasta raitaa, riisiä ja ihanan pehmeää naan-leipää. Hinta 16,50e jälkiruokana olleen herkullisen mangolassin kera, suosittelen paikkaa lämpimästi! Eilen keskiviikkona suunnattiin sitten kaverin kanssa Kampin Mai Thaihin. Kanaa keltainen curry-kookoskastikkeessa oli niin ihanaa, että olisin ollut valmis nuolemaan lautasen. Tulisuuden saattoi välttää siirtämällä chilit lautasen sivuun, ja tällä kertaa hinta oli 15,50e, nyt tosin ilman jälkiruokaa. Kun ravintolasta lähtee tyytyväisenä, ihmettele miksei suo nautintoa itselleen useammin...

Natinnollista pääsiäistä kaikille (^)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiitos samoin , herkutellaan....

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä ja lepposia vapaita! Aivan ihanilta kuulostavat teidän pääsiäisherkut. -m