lauantai 12. toukokuuta 2012

Tule kesä, tule!


Brysselissä terassi odotti asiakkaita asiakkaiden odottaessa aurinkoa ja lämpöä. Se mitä aurinko odottaa, ei kukaan tiedä. Ehkä kesäkuuta? Kesäkenkien myötä ja viime viikon hikoiluttavien päivien jälkeen mieli virittyi ihan kesämoodiin. Ei jaksaisi yhtään odotella, että pääsee ulos nauttimaan mansikkamargariittoja tai järjestämään retkeä luonnon helmaan. Ensimmäinen kesälomaviikkoni on kesäkuun tokalla viikolla, silloin toivottavasti on yli 20 plussaa.


Viime viikolla sain myös idean sangriasta. En ole koskaan tehnyt sitä itse, mutta nauttinut siitä muiden tekemänä. Mulle uusi kikka olis tehdä viinijuomaa ranskalaisen Cointreau-liköörin ryhdittämänä, voi vitsi, voin kuvitella miten se maistuisi ihanalta jäiden ja isojen appelsiininsiivujen kanssa. Aivan ihana uutuus ovat myös seljankukalla maustetut siiderit! Suosittelen kokeilemaan ainakin Rekorderlig ja belgialaisen Stassenin versioita, kukan aromit tuovat jännän vivahduksen perinteistä pehmeämpään omenasiideriin.


Mutta vielä hetken saa odotella, toivottavasti ei enää kauaa...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

onpa kontrasti terassipöytien välillä, noi on kuin mieli, iloinen on värikäs ja toi maaliton tosi tylsä suomalainen välinpitämättömyys....

Anonyymi kirjoitti...

Muistan, kun joskus 60-luvun alussa Antwerpenissä katukahvilassa join
ensimmäisen kerran cocista, jossa oli
sitruuna slaissi ja jäitä se oli mieleenpainuvan hyvää, kosko muistan
sen vielä 50:n vuoden takaa. e.

KK kirjoitti...

Vau! :D