keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Lenkkeilyt

Kun aikaa on jäjellä viikko, alkaa normaalit asiat nousta arvoonsa. Ensin oli kerrottava eläimistä, josko nyt voisi keskittyä vaikka aamulenkkeihin... Rouva sai minut innostumaan kävelystä pitkän tauon jälkeen ja joka aamu 6.00 suuntaamme lenkkipolulle. Talon takana on tyhjää tilaa vaikka kuinka ja Kalgoorlieen vettä johtavan putken vierellä kulkee sorapäällysteinen tie. Päästyämme pihasta pois on tehtävä ratkaisu kahden reitin välillä, kuvassa näette hieman vaativamman kolmen kilometrin kävelyn, jonka käännöspiste on kaukana näkyvä mäenhuippu. Vastakkaiseen suuntaan kääntyessä tien seuraa putken mutkittelua melkein yhtä mäkisessä maastossa, ja tällä reitillä on toki mahdollisuus sisukkaasen sivupolkuun, joka johtaa tiukkaan ylämäkeen kohti kotia. Lenkkiseurana toimii rouvan lisäksi perheen koira Bonny, jolle ylämäet eivät tunnu olevan yhtään niin raskaita kuin meille kaksijalkaisille. Koira suhahtaa usein välistämme vinhaan juoksuun suoraan mäen sivua ylös.

Koska pelinhenki on kunnonkohotus ja painonpudotus, kävimme eilen myös Perthissä King's Parkissa päiväkävelyllä. Pelkkää työntekoa helppailu ei siis aina ole vaan onnen suosiessa päivä saatetaan viettää 36asteen helteessä hikoillen ja järkyttäviä portaita ylös kävellen. Tree top-walk syvemmällä puistossa oli puolestaan mieluinen kokemus, ja näkymä kaupunkiin toki kruunasi koko päivän!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hienoa. olet varmaan hyvässä kondiksessa, kun ilma on vaativampi siellä kuumuudessa kuin täällä...maisemat ovat upeat...jatka samaa rataa... heippa....1219

Anonyymi kirjoitti...

Kävely on ihmiselle luonnollinen
liikkumis muoto. Se ei rasita niin
kuin juoksu tekee.Myös hienot
maisemat tuovat siihen lisänsä.
Kuumassa on pidettävä huolta juomi-
sesta. Kivoja lenkkejä. e.