sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Jouluun mennään

 
Itsenäisyysviikonloppu meni sini-valkoisissa tunnelmissa, mutta nyt on aika jo suunnata katse jouluun. Kanelin ruskeaa, joulutähden punaista... mutta miten tehdään hyvä joulupuuro? Vinkkejä? Tein viime vuonna Australiassa riisipuuroa isäntäperheelleni, joka oli maistanut jotain maukasta riisijälkiruokaa Norjassa ja pyysi minua valmistamaan samaa, meillä Pohjolassa, kun sitä osataan valmistaa. Googletin reseptin ja keitin ison kattilallisen puuroa, mutta ei siitä niin hyvää tullut kuin olisi pitänyt, tai voinut. Syötiin sitä kolmeen kertaan, kerran oluenkin kanssa, hah, mutta herran ilmeestä päätellen parempaa olisi voinut olla. Tänä vuonna olenkin ottanut ohjelmakseni onnistua ja tehdä maukkaan riisipuuron. Pientä himmennystä projektiin aiheuttaa se, että olen ensimmäistä kertaa elämässäni aaton töissä (oli alussa pienoinen järkytys), joten puuron nauttiminen aaton aamiaiseksi kaikessa rauhassa jää nyt unholaan. Joulurauhan julistuksen ja Lumiukonkin saa nyt katsoa tallenteena, mutta ehkä sitä saa muutaman hyvän joulun toivotuksen enemmän kuin normaalisti! Positiivisuus kunniaan.

Mutta koska aattoon on vielä hetki aikaa, palataan vielä perjantaihin. Olettehan jo maistaneet Kolmen kaverin jäätelöitä? Voi juma! Sini-valkoisiin hetkiin istuu vinkeä mustikka-kaardemumma, makeisiin vadelma-valkosuklaa, uutuus mustaherukka-appalsiini on törkeän hyvää, vaikka oudolta yhdistelmältä kuulostaakin. Maistakaas!
 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

totta puhut, kaikki maut maistuvat aivan fantastisilta, kannattaa kokeilla, vaikka Jouluaaton jälkiruoaksi....