perjantai 21. maaliskuuta 2014

Hei sushin ystävät!

Aijai sushi on hyvää huokailevat monet. Jonkinnlaiseksi muotiruoaksi sitä kutsutaankin eikä suosio ole edes saavuttanut huippuaan sanotaan. Minäkin sain vanhemmat innostumaan kyseisestä herkkuruosta ja nykyisin nappaamme lounaspaketit mukaan joka perjantaipäivä kauppareissun yhteydessä. Jos et ole vielä maistanut suhsia, mutta haluaisit ja ainoa pidäkkeesi on epätietoisuus mitä tiskillä kuuluu tilata, voin suositella alkuun esimerkiksi Hanko sushin lounastarjousta. Valitsen vain onko nälkä S, M vai L kokoinen ja saat mukaasi tai paikalla syötäväksi katsauksen hyvistä perussusheista. Lounaaseen kuuluu vielä vihreä tee ja misokeitto. Kertaheitolla pro-maistelijaksi!

Omia suosikkejani ovat kalifornia-makit eli merileväkerroksen sisään rullaksi kieräytetyt sushit, joissa on täytteenä ainakin katkarapua ja kurkkua tai avokadoa sekä mahdollisesti majoneesia. Variaatioita riittää, mutta saapahan joka ravintolassa aina uuden makuelämyksen. Toinen suokikki ovat lohi-nigirit eli puikulaksi puristetut riisiveneet, joiden päällä on siivu tuoretta lohta. Aahh... Ostin tänään Prismasta merilevää, avokadoja ja surimipuikkoja, jotta voin viikolla kääräistä köyhän miehen sushit itselleni. Säästin tämän päivän lounasannoksista myös hieman wasabia eli sitä vihreää, muovailuvahan näköistä tahnaa soijakastikkeeseen sekoitettavaksi. Se on tujua kamaa, mutta varovasti annosteltuna antaa soijalle kivan vivahteen. 


Joka viikko ei samantyylinen lounaspaketti kuitenkaan jaksa innostaa, joten otin sivuun vielä wakame-salaatin. Jos siis perussushit joskus alkaa tuntua puulta on tässä hyvä vaihtoehto. Salaatti maistuu hennosti merilevälle, mutta ei siis samalta kuin lähtisit Hietsuun onkimaan Suomenlahden kasvuntoja lautasellesi! Ei kun just sillee kivasti. Suutuntuma on ihanan erilainen, hieman kuminen, mutta periksiantava. Väri on hurmaavan vihreä ja syötävyys erittäin helppo. Oijoi, juurikin oivaa vaihtelua! Otin huuvikseni Hanko sushin ison salaatin, olihan meitä kolme lounastajaa ja tässä vielä syön kokonaista annosta iltapalaksi. Mutta hyvää on...

Pitänee googlata, mitä aineksia salaatissa on. Mutta nyt siirryn iltapalani seuraavaan vaiheeseen eli popcorniin. Jos jälkiruoaksi olisi vielä macaroneja, olisin ruokataivaassa. Näillä kolmella asialla voisin elää viikkoja... Mukavaa viikonloppua teille!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

on tosi mukavaa syötävää, kunhan puikot asettuvat ensin oikeaan järjestykseen, hyvää on....