perjantai 4. huhtikuuta 2014

*mums, mums*

Tämä ensimmäinen herkku on sitten kielletty alaikäisiltä, sillä se sisältää alkoholia! Ja seuraavasta jutusta alle 25vuotiaat ei varmaan muista mitään eli hurraa ikä! 
Päädyttiin siis tänään perinteisellä perjantaipäivän kauppareissulla maistamaan Magnumin juhlavuoden juhlajäätelöä, jonka makuna on uljaasti shampanja. Kääre on jo riittävän keihtova tuotteen kokeiluun, vaikka jostain syystä sekä äitini että minä luulimme käärepaperin olevan beessi... Mutta diskopalloteema sopii sisältöönkin hyvin, mmm oli maukas herkku! Valitettavasti vaan jäi kuvat iskemättömästä tuotteesta ottamatta, kun tikku piti herkutella heti kaupan aulassa. 

Juhlajäätelössä on päällimmäisenä hileinen hopeapinta, jonka alla on ohut kerros tummaasuklaata. Sitten hampaat uppoavat taattuun Magnum-laatuiseen vaniljajäätelöön, jossa on shampanjan ja toffeen makuisia kastikeraitoja. Etäisesti tuli mieleen rommirusina jäätelö ilman rusinoita, vaikken rommirusinasta tykkääkään. Suosittelen viileästi! Hyvin ylevää herkuttelua.

Yleensä kävelen kaupassa paitsi jäätelökojun myös erilaisten maistiaiskojujen ohi, viittaan periaatteessa kintaalla mainostetuille uutuuksille. Onneksi vanhemmat pysähtyivät karkkihyllyjen välissä yhden naisen eteen ja minä satuin jäämään hengailemaan lähistölle ja kuulin hänen kertovan miten "yrityksen logo on monille tuttu" ja "nykyään Karkkipussi valmistaa ja pakkaa makeisia, mitä monikaan ei tiedä". Siinä vaiheessa ängin keskusteluun mukaan ja voi vitsi sain palan nuoruutta hetkeksi takaisin. Siis hei kaikki, jotka kävitte esimerkiksi Forumissa Simonkadun puolella 80- ja 90-lukujen vaihteessa ostamassa karkkia oranssista Karkkipussin liikkeestä, yritys on edelleen olemassa, vähän eri tyylisesti vaan!

Siinähän se tuttu logo lymyää. Ah, hymy tuli huuleen, tuolta kun sai silloin ainoat irtokarkit kiskojen lisäksi. Ruokakaupoissa kun ei ollut karkkien 'nappaa ja sekoita'-pisteitä. Karkkipusseissa oli myös palvelutiski mm. suklaisten sammakoiden ostoa varten. Sieltä sain myös ekan itsetäytettävän joulukalenterin, joka oli käytössä useana jouluna. Ja mikä tuoksu niissä kaupoissa oli ja makeiset makeesti esillä muoviissa, läpinäkyvissä lieriöissä, joista ne kerättiin paperipusseihin... Heillä oli tyyliä.
Näiden suklaakonvehtien maku oli valitettavasti keskinkertainen, kovan suklaan sisällä on aavistus appelsiinia ja krispiä, mutta toinen pehmeä sisältöinen jäi vielä maistamatta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

jäätelö maistui todella aidolta....