maanantai 19. toukokuuta 2014

Kesä tulee, oletko valmis?

Monesta tuntui varmaan ihanalta, mutta minusta hieman höhlätä aamusta taas vetää hellevaatteita päälle, mutta kadulla auringossa ei tuntunut enää yhtään. Kun korjasin silmälaseja ja haistoin kyynärvarrelle sivellyn aurinkorasvan tuoksun, tunsin melkein saman tien myös meriveden jaloissani. Onneksi kävi tuuli, ettei sitäkin tarvinnut kuvitella. Pitäisi saada taas Australia-fiilis, jolloin lämpö ei ota päähän ja hellepukeutuminen on tarkoituksen mukaista, ei kiusallista. Reppumatkalaisena piti vaan pukeutua, kotona pitäisi jaksaa yhdistelläkin sointuvasti, kaapista kun kyllä löytyis, niin kuin useimmilla naisilla... 

Mutta muodikas olen tänä kesänä ainakin terveyssandaalien perusteella. En menisi ihan niin pitkälle, että ostaisin ne hieman järkyt umpimallit, mutta varpaanväleinä tukipohjallisilla varustetut punaiset Birkenstockit näyttävät ihan styleiltä ja tuntuvat mukavilta. Huomenna on kyllä valittava jotkut toiset kengät, sillä totuttelu varpaanväleihin vie tunnetusti aikansa. Ja rilli-ihmisenä hellehattua ei korvaa mikään! Pitää häikäisyn ja auringonpistokset poissa.
Näissä tamineissa sitten avattiin terassikausi Munkan Delivossa, missä kivan kokoinen terassi levittäytyy kahden puun väliin ja keskellä huojuu valtava aurinkovarjo. Maukas salaatti kahdella täytteellä 9,70e (talon ihanaa leipää kannattaa napata myös lautaselle, kuuluu hintaan!) ja latte menivät tänään, ja siinähän vierähti tunteja hyvässä seurassa. Ei pöllömpi terassikauden avaus!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

no niin siis kesä, makee hattu ja hyvä kuva koitetaan kestää taas kuumuus...