sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Pride Helsinki

 
Eilen oli mahtava päivä niin ilman kuin tapahtumien suhteen. Lähdin ystäväni kanssa seuraamaan Pride-kulkuetta Aleksille, mutta bongattuamme yhteisiä tuttuja päädyimme kulkueeseen itsekin ja lopulta Koffin puistoon seurasta ja auringosta nauttimaan. Kulkueessa oli ihan kipeesti jengiä, mutta viimeaikainen puhe seksuaalivähemmistöjen oikeuksista ja Teeman näyttämät hienot dokumentit homoudesta ympäri maailmaa ovat varmasti saaneet ihmiset heräämään tähän älyttömään, seksuaalisen suuntautumisen takia harjoitettavaan syrjintään. Heteron ei ole pakko haluta naimisiin, avioliiton mahdollisuus on meille aina olemassa. Saman mahdollisuuden soisin ihan jokaiselle, se ei ole keltään pois. Vähän harmittaakin, ettei Tasa-arvoista avioliittolakia saatu vieläkään päätökseen vaan sitä siirrettiin syksyyn... Mistä se ehkä siirretään kevääseen, ja sitten ensi vaalikaudelle... Järjestäkää kansanäänestys asiasta, niin ei tarvitse kenenkään poliitikon pelätä äänestäjien kaikkoamista kantansa takia.


Kulkueessa marssi niin homoja, lesboja, heteroita, transuja, lähimmäisiä ja ystäviä, uteliaita ja valistuneita ihmisiä. Bongasin Teeman tanskalaisesta dokumentista Homomiesten maailma tutun kosmetiikka-herran, Paavo Arhinmäen sekä niin erikoisesti pukeutuneita henkilöitä, että toivon voivani muuttua näkymättömäksi ja jäädä tuijottamaan heitä rauhassa. On makeeta nähdä uskaltavia ihmisiä!

Koffin puistossa väkeä riitti. Viiden hääpukuihin pukeutuneen miehen kööri herätti ansaittua kiinnostusta, mikä kekseliäs tapa kiinnittää huomio ajankohtaiseen asiaan! Muutama alias Conchita Wurst puistossa näkyi myös samoin kuin koko kirjo alakulttuurien edustajia. Tunnen olevani taas roimasti valaistunut. Rakkaus, rauha ja tasa-arvo!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

valistus se vie asioita eteenpäin, 1900-luvun alussakin a. ylppö valisti vanhempia ulkoiluttamaan lapsiaan, jotta saisivat raikasta ilmaa ja aurinkoa pysyäkseen terveinä....