keskiviikko 13. elokuuta 2014

SuperSuperSuper


Ei vieläkään ota pohdinta tuulta alleen, joten jatketaan ruoan parissa eikä huonommin kuin supertrendikkään Superruoan tiimoilta. Sain enolta viikonloppuna vinkkiä hyvin ravintoainepitoisista hampunsiemenistä ja päätin vihdoin heittäytyä tämän superfood-trendin vieteltäväksi. 

Siementen siisti, rakeinen olemus on toimiva banaania ja soijajogurttia yhdistävässä aamupalassani, johon on kiva saada välillä vähän uutta tuntumaa. Käytin hetken suomalaisen 24HValo-tuotemerkin pellavarouhetta, mutta sieltä hyppi kulhooni pari kertaa kiven kovia murusia, joiden pelkäsin rikkovan paikatut hampaani. Hamppurouheen mukana tulee toki kuoren palasia, mutta ei pahasti ja niiden kovuus ei ole lähelläkään kiveä! Tämän rouheen kotimaa on Romania ja nyt kun suomalaiset on elokuusta jouluun asti haastettu suosimaan suomalaista ruokaa, harmittaa pellavarouheen kivinen olemus todella. Mutta testaillaan nyt, ehkä Cocovilta löytyisikin kotimainen vastine hampulle. Ja sen soijajogurtinkin voisi korvata kotimaisella Yosalla, joka on hapatetusta kaurasta valmistetulla jogurttilla. Pirun hyvää ja ravitsevaa!

Silkasta mielenkiinnosta nappasin hyllystä myös välipalaksi tarkoitetun Trailmixin, jossa on sekaisin raakasuklaahippuja, goji-marjoja, mulpereita ja cashew-pähkinöitä sekä manteleita. Sekoitusen vitsikkäin anti oli ehdottomasti pesusienimäisen pehmeät mulperit, jotka ovat makeita kuin karkit. Pussi ei huostassani kauaa kestänyt, mutta kyllä sellaisen uudestaankin hankin niin maukasta naposteltavaa tämä superpussi tarjosi. Hyvä vaihtoehto vaikka leffanaposteltavalle... Sitten puuttuu enää se kuntosalikortti niin syksyyn ja talveen valmistautuminen olisi täydellistä. Pyöräiltyäni kesän töihin ja kuntoiltuani iltaisin huomaa, että pienikin liikunta on toimivaa. Iltarutiiniini kuuluvat kyynärpäiden ja varpaiden varassa tehtävä lankku-liike (tällä hetkellä pysyy 2x70sekunttia) ja naisten punnerrus (2x12-14 punnerrusta) riittävät jo ja tuloksia alkaa pikkuhiljaa näkyä. Elämä on valintoja, hyviä ja pieniä, täynnä!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

täytyy uskoa itseensä ja viitseliäisyys mitataan , hyvä hyvä....