sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kitaraa ja suklaata

Kitaratunteja on takana kolme ja Fazerin uutuusmakuja kaksi. Skittaryhmässä on kirjava, mutta innostunut joukko erimaiden edustajia, mutta opinnot sujuvat mitä parhaiten myös kaikkien yhteisellä eli englannilla. Opettajamme on Venezuelasta, muut Espanjasta, Meksikosta, Filipiineiltä, Afrikasta ja Suomesta. Ensimmäisellä ja toisella tunnilla oli suuri pettymys huomata, ettei neljänkään soitonaloituksen jälkeen taitoni ollut minkäänlaisissa kantimissa, en edes C-duuria osannut soittaa. Venezuelalainen opettajamme onneksi osasi lähteä perusasioista ja nyt duuri on hioutunut kohdilleen. Espanjalaisella temperamentillä olemme myös kiitäneet opiskelussa raketin lailla ja jokaisella tunnilla on tullut eteen yksi tai kaksi uutta kappaletta, eikä kyse ole ollut mistään hitaista Ukko Nooista vaan toisella kerralla sahattiin The Cranberriessin Zombia ja viimeksi yllättävän nopeana soivaa Blowing in the windiä. Siihen väliin on mahtunut espanjalaista kansanmusiikkia Cielito Lindon merkeissä sekä helpoimpien C-duurin sävelien tapailua Lean on me'n tapaan. 

 
Ihme kyllä vain yksi herra, joka ei koskaan ollut koskenutkaan kitaraan on tuskastunut opettajan nopeatempoiseen tahtiin. Me muut taidetaan olla tarpeeksi motivoituneita painamaan kaasun pohjaan ja oppimaan vihdoin käsittelemään instrumentiamme. Nuottien luku on vielä hakusessa, kai sitäkin pitäisi alkaa pikkuhiljaa työstää, ettei tarvitsisi viivastojen päälle rustailla oikeisiin otteisiin johtavia kirjaimia.


 
Suklaatakin olen pitkästä aikaa ostanut ja oikein kaksin levyin nauttinut, nyt on Fasulla niin kivoja uutuusmakuja tarjolla! Pähkinäallergikoille yleensä sopii cashewpähkinä ja voi mikä ilo on maistaa pähkinäsuklaata pitkän tauon jälkeen! Cashew tuo suklaaseen syvyyttä ja merisuola hienoa pehmeyttä. Suosittelen suuresti. Popcorn-fanina nautin myös suolaisen popcornin makuisesta Sinisestä. Maissinjyvät tosin tekevät suklaasta aavistuksen kuivaa, joten pähkinäversio vetää minun suussani sen pidemmän korren. 1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

molemmat ovat mukavia harrastuksia, helpointa on tietysti suklaan syönti...