tiistai 18. elokuuta 2015

Purjeet pullistuu pian

Siitä se taas lähtee, pidempi purjehdusreissu. Pakkaus on kaiken alku ja juuri, etenkin sellainen kaksi sisään yksi ulos - tyyli. Rinkan pullistuessa ei tunnu, että olisi mitään diskannut, mutta niin vaan olen! Ainakin toinen alupaita, kaksi pikeetä, ja pyyhe vaihtui pienempään... Eikö riitä? Onneksi on vielä pari päivää aikaa pähkäillä pakaasia ja pakaasin kokoa. Sillä jos tuo rinkka riitti vuodeksi Australiaan tulisi sen riittää kahdeksi viikoksi Atlantillekin.


Siinä vähän yleisemmin mitä pakaasiin tulee vielä änkeä. 

Lähden siis perjantaina yöbussilla kohti Rovaniemeä ja sieltä lauantain päivävuorolla Norjaan, Tromssaan. Valitsin tämän jännemmän tavan siirtyä naapuriin, sillä en ole koskaan käynyt oikeassa Lapissa ja ne maisemat, ja tietenkin porot on nyt hauska nähdä. Hintakin oli suht sama kuin lennolla (dösä 165e, lento joku 140e), jonka aikana olisi pitänyt istua neljä vaihtotuntia Oslon kentällä. Ehkä lentäminen ja vaihtokin voittaa jonkun mielestä yön dösän penkissä, mutta äh, seikkailua sen olla pitää! Ja on niihin bussiöihin jo totuttu. 

Itse purjehdus starttaa sunnuntaina Tromssasta ja Hurtigrutenin reittiä seuraillen ja rannikkoa ihaillen purjehdimme Kööpenhaminaan kahden seuraavan viikon aikana. Aluksena on Suomen Purjelaivasäätiön ihanainen kuunari Helena. Matkan edistymistä voi halutessaan seurata säätiön sivuilta www.staf.fi löytyvästä blogista ja Helenan AIS-paikantimesta.


Pohjois-Atlanti hieman jänää ja olen vitsaillut viettäväni pahimmassa tapauksessa kesälomani jääkylmässä linkouksessa. Tätä varten vierailin tänään jo apteekissa, sillä ikä ei ole tullut yksin vaan kaiken lisäksi saanut korvani toimimaan niin, että tulen nykyään hyvin herkästi merisairaaksi. Yök! Huomenna olisi sitten vuorossa valuutan vaihtoa (jee, molemmissa maissa on omat rahat eikä eurot) ja sitten homma on lähtöä vaille valmis. Evästä vaan reppuun vielä perjantaina ja nokka tuulta kohti...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ei muuta kuin erittäin hyvää purjehdusta, erilaisia maisemia ja tasaista Atlantin pintaa!!!! hiio hoi pruukataan sanoa merimatkoilla....