sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Leikin suomalaisen designin tukijaa

Kun ostan jotain kaunista päälle pantavaa tai ylle puettavaa, olen pitkään tykännyt että se on suomalaista designia. Joulun alla harjoitin tätä pienimuotoista mesenaatismia (kun saan miljoonan kasaan, alan oikeaksi mesenaatiksi) ja sijoitin muutamien suomalaisten käsityöläisten töihin. Yleviä sanoja siitä, että kallein ostokseni maksoi 49euroa... Silti on tärkeää tukea suomalaista ja niin vähän kuin asusteita ostan, pyrkiä laittamaan nekin rahat kotimaiseen. 

 
Nämä korvakorut löysin Ornamon joulumyyjäisistä Kaapelitehtaalta Iina Pajuvesan pisteeltä. Mulla on kaksi periaatetta korvakorujen suhteen: niiden on oltava hopeaa ja maksettava alle 30euroa, nämä uppos molempiin kategorioihin. Suomalaisuus on se itsestäänselvyys. Nyt alkais olla jokaista väriä korvakoruja plakkarissa, joten voin hellittää etsinnät hetkeksi. Näiden keltaisten löytymisestä olin erityisen iloinen, sillä keltaisia asusteita tai vaatteita ei ole vieläkään myynnissä liikaa.

 
Nämä järkyttävän makeet keltaiset nahkakäsineet löysin Vanhan joulumyyjäisistä. Kävelin ensin Paccas-kojun ohi, mutta onneksi ystäväni sai vakuutettua minut siitä, että ellen ostaisi käsineitä katuisin sitä myöhemmin. Näissä on ihana villavuori ja napakka istuvuus. Ostin äidille saman suunnittelijan myrkynvihreät hanskat, saammekin siis molemmat testata tämän neljännen polven hanskantekijän tuotosten kestävyyttä. Erityisen mukavaa oli, että käsineentekijä oli nuori nainen, joka on tosiaan perinyt alansa suvustaan.

Tässä vielä Pajuvesan korvakorut. Innostuin kuvailemaan niitä eilen illalla Berliinin tv-tornista ostamani linssiliinan päällä. Vaalean sinisen ja kirkkaan keltaisen väriyhdistelmä on kyllä mun lemppari!

Käsineet käytössä.

Todella kovana meikkaajana tarvitsin ehdottomasti vielä käsipeilin meikkilaukkuuni. Totuushan on, että käytän just just ripsiväriä ja noita huulikiiltoja, mutta kyllä mukana kulkeva pirteä peili on joka naisen vakiotarvike! Tämä hurmaava timantti-peili on Lumiwaun valikoimaa. Lisää tuotteita lumiwau.com

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

onpa makeen värisiä ostoksia! kuva ei vääristä yhtään noita keltaisia hanskoja ovat just niin pehmeät miltä näyttävät... kivat kuppikorvikset...