perjantai 1. tammikuuta 2016

Näin se 2016 alkaa

JVG:n uusi biisi Paluu tulevaisuuteen sai näin uuden vuoden kynnyksellä miettimään, miten oman sukupolveni edustajat ovat nyt osana tämän hetken paikkansa vakiinnuttaneiden artistien kaartia. Moni voi laulaa matkanneensa kasarin glitteristä läpi yhdeksänkymmentäluvun grungen aina sliikille 2000 luvulle. Useat plus miinus kolmikymppiset ovat nyt musassa topilla, tekemässä hittejä ja stabiilia uraa. On Chisu, JVG, Jonne Aaron, Antti Tuisku, Jenni Vartiainen, Maija Vilkkumaa, Janna, Katy Perry, Adele... Uudet nimet vakiintuu, ja itse voi ekaa kertaa sanoa seuranneensa monenkin artistin koko uran läpi. Musiikki, josta pidän ei ole enää vain niiden tekemään, jotka olivat tehneet sitä kauan ennen syntymääni vaan niiden, jotka ovat saman ikäisiä kuin minä itse. Tätä pohdiskelua vauhditti myös parhaillaan pyörivä Spice Girls movie. Sekin ilmiö nousi ja hävisi minun elinaikanani. Olen jo saavuttanut sen iän, että jotain on ehtinyt nousta suureksi ja hävitä kokonaan.



Pohdintaa vauhdittaa vuoden vaihtuessa myös se, että koska olen kevään lapsi lähestyy syntymäpäiväni taas huimaa vauhtia. Seuraava numero on 34. Ei paha, ei yhtään mikään, mutta viime viikolla, kun menin enon syntymäpäiväkahveille vanhempieni kanssa, pääsi suustani hieman oudon epätoivoinen kysymys "olenko minä jo vanha piika, kun kuljen kaikkialle teidän [vanhempieni] kanssa?" Tämän eletyn ajan kuluessa tuntuu siis ikäänkuin olisi pitänyt saavuttaa jotain merkittävää, luonnollisimpana kai se parisuhde. Googlatessani vanha piika-termin tuli esiin, että vanha piika tarkoittaisi kuitenkin vielä minua vanhempia ja on onneksi jo hieman vanhentunut termi muutenkin; nykyäänhän ikäiseni kaupunkilaiset ovat niitä kuumia, meneviä citysinkkuja, jotka tinderöivät seuraa, kun muilta menoiltaan ehtivät. Mutta onhan se omien korvien välissä millaiseksi itsensä tuntee.

Vuoden vaihtumiseen liittyy ajan kulumisen lisäksi läheisesti myös ne iänikuiset lupaukset ja koska itse rakastan listoja, aloitin samalla bucket listan (eli lista asioista, mitä haluaa saavuttaa ennen tiettyä ikää tai kuolemaa) luomisen uudelleen. Edellinen hävisi vanhan puhelimen mukana, joten uudelle tavoitteiden realisoinnille oli kai joku tilaus. Sen verran muistan, että vanhalla listalla oli sekä oma asunto että vakkariduuni, ja ne on vuonna 2015 saatu hoidettua kuntoon. 2015 jäi myös sokeri ja elämään suhtautuminen pehmeni Anthony de Mellon kirjojen myötä. 2016 lista täyttyykin sitten remonttia sinne ja tänne merkinnästä, matkoista ja kuntohaasteesta: haluan oppia vetemään leukoja. Oisko siinä myös 2016 uuden vuoden lupaus, leuanveto! Viimeksi, kun lupasin mitään, meni luapuksen lunastamiseen 14vuotta (korkokengät). Tämän lupauksen lunastukseen sais mennä korkeintaan 14 viikkoa. Päätän täten aloittavani heti, kun kämmenet ei jäädy kiinni leuanvetotankoon.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

leuanvedolla onkin hyvä aloittaa tämä vuosi, hyvää jatkoa...