lauantai 24. syyskuuta 2016

Versoavaa ruokaa

Eli Härkistä kokeilussa! Ja nyt voisin kyllä antautua kokonaan kasvikselle. En ole vielä muita lihankorvikkeita kokeillut, kun nyhtökauraa ei mistään ehdi löytää ja Mifu ei tarttunut vielä sormiin. Tää Härkis putosi ostoskoriin Prisman kampanjasta ja melkein unohtui jääkaappiin, käytin sen tänäänkin kaksi päivää parasta ennen päivän jälkeen. Oman valinnan eli vanhentuneen ruoan syömisen vaikutuksia odotellessa ylistän uutuuden makua, voi vau!


Vai olisiko juuri niin, että Härkis on juuri niin neutraalia, että säveltävä kokki saa laittaa itsestään kaiken peliin. Tossa hyvinkin "herkullisen" näköisessä kuvassa on thai-vaikutteinen Härkis-pannu. Jes! Punasipuli ja valkosipulia paistinpannulle, jonkun hetken kuluttua perään pussi pakasteherneitä ja mausteeksi hieman mustapippuria. Loraus vettä kypsytti herneet kivasti ennen kuin kippasin päälle härkiksen ja mausteet eli kalakastikkeen ja lorauksen soijaa. Lopussa raastoin mukaan vielä aavistuksen inkivääriä hetkeksi hautumaan. Kokonaiskokkausaika ehkä kymmenen minuuttia. Tää on mun Jamie Oliver hetki, kun valmistan jotain omasta mielestä sika hyvää alle aikayksikön.

Eikun kokeilemaan, ja sitä nyhtökauraa seuraavaksi!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

täytyypä kokeilla, nam nam....

Anonyymi kirjoitti...

tosi upeet ravut instagramissa ja muutkin kuvat ovat ateljee luokkaa.....