perjantai 24. marraskuuta 2017

Remonttivuosi

Vuosi 2017 on ollut remonttivuosi monella tavalla, mutta ainakin kotini on saanut tämän vuoden aikana aivan uuden ilmeen. Alkuvuodesta valmistelin pitkään mietittyä remontti, toukokuussa remontti toteutui ja nyt marraskuussa olen saanut asuntooni viimeiset silaukset kuten taulut seinille ja jalkalampun uuteen uskoon. Seinien maalauksen jälkeen oli itsestään selvää, etten halua enää yhtään reikää seiniin enkä ainakaan halunnut porata isoäidiltä perittyä puukehyksistä peiliä tiukasti yhteen kohtaan kiinni. Näin pää päätin investoide Stas-tauluripustuskiskoon, asennuksen hoiti sama liike, mistä tilauksen tein eli Life Art Oy Fredalla.
Mulla on nykyään ihan sellainen olo, että olisin galleriassa, kun olen kotonani. Tauluja voi siirtää vaivatta ja lisätä yhteen silikoninauhaan vaikka kolmekin taulua päällekäin roikkumaan. Ohuet nauhat myös kestävät ihan kiitettävästi painoa ja koukun järeämmäksi vaihtamalla tuo kilojen painoinen peilikin roikkuu ilmavasti. Muka haperoon 40-luvun kanankakka seinäänkin nämä kiskot asentuivat siististi eikä seinä murentunut, kuten pelkäsin. Suosittelen tätä ratkaisua, jos yhtään reikien nakuttelu mietityttää. Tietty miinuspuolena ovat nuo ripustusnauhat, jotka hieman näkyvät, mutta kuten sanottua, ne ovat nostaneet kodin fiilistä ihan uudella tavalla. Ja kuinka helppo on heittää pari posteria seinään ja puolen vuoden päästä kyllästyttyäni napata ne alas.


SYksyn ja pimeyden saavuttua oli ajankohtaista myös jalkalampun tuunaus. Remonttimuuton yhteydessä tämä vanhempien 70-luvun hirviö oli jo lentämässä roskiin, mutta säilytin sen kuitenkin huvikseni, koska ajattelin etten löydä sopivaa keltaista vastinetta ennen syksyn pimeitä. Onneksi säilytin, sillä Decoväri Oy Aleksis Kiven kadulla sai loidittua sille aivan uuden ilmeen...

Idea väriin ja metallinhohtoon tuli alunperin Lintsin ehdottomasta suosikkilaitteestani 80- ja 90-luvuilta eli Breakdancestä. Siinä oli punaisia, sinisiä, liloja ja keltaisia konsoleita, joissa huvittelijat istuivat. Breakdancen konsoleissa värin päällä oli hopeista hilettä, joka lampun väriä pohtiessani putosi mietinnän edetessä pois, mutta lopputulokseen olen nyt enemmän kuin tyytyväinen.

Onpahan uniikki valonlähde ja kuulemma vielä jotain tanskalaista designia! Onneksi en heittänyt sitä pois, sillä tää tuunaaminen on välillä hauskempaa kuin uuden hankkiminen. Ja jos joku ei diggaa niin rohkeasti vaan kommenttia! Tässä kohtaa "ihan kauhee" on paljon parempi kuin "ihan hyvä"!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

sulla on ollut tosi kiireinen tämä vuosi..lamppukin muuttui uudeksi, maali tekee ihmeitä...nyt vaan nauttimaan kaikesta... hyvää jatkoa...