keskiviikko 29. marraskuuta 2017

"Yösyöttö" Riviera Kalliossa

 

Nyt palataan hetkeksi arkeen näistä kaikista pohdinnoista; panin oikein popparit kotona kattilaan, että pääsen tunnelmaan... Nyt on nimittäin pakko nimetä Helsingin manein leffateatteri, joka on Kalliossa sijaitseva Riviera! Etuosan baari hämää, vaikka onkin tyylikkään 'sliik', sillä itse elokuvateatterin puolelta löytyy ihanan muhkeita sohvia ja nojatuoleja, stylet pikku pöydät jokaiselle katselijalle omansa sekä se kuuluisa elokuvateatterin sisällä oleva baari juomalistoineen ja ehdottoman herkullisen näköisine napostelulautasineen. Mukavuutta ja tunnelmaa halvemmalla kuin valtavirtateatterissa, yes please!

Kun vielä valitset paikan huonene sivuilta, saat itsellesi sellaisen laiskanlinnan, että ei paremmasta väliä! Tai jos olet pariskuntana liikkeellä, sohva se on ehdottomasti. Ja peffan alle kunnon tyyny, jos ei meinaa muuten nähdä, nekin tarjotaan talon puolesta. Tänne tulen uudestaan, noissa lepolinnoissa kolmituntinen Tuntematon sotilas ei varmasti tuntuisi yhtään pahalta.

Leffasta sitten eli kankaalla esitettiin yksinhuoltajaisän arkea kuvaava Yösyöttö. Aijai, ensiksikin Petteri Summanen on aivan loistava näyttelijä ja saisi tehdä enemmän leffoja! Muukin roolitus on mennyt aivan nappiin ja kuvauksella ja leikkauksella elokuva oikein lähteekin lentoon. Se ei ole vain tarina yksinhuoltajaksi yllättäen jäävästä kundista vaan koko fiilis on leffassa hieman absurdi, kuin nyt tämän tuoreen isän tilanne sattuu olemaan. En voi paljastaa paljoa enempää, sillä leffa nojaa paljon tilannekomiikkaan samoin kuin dialogiin, mutta suosittelen katsomaan, huvittumaan ja viihtymään tunti 26minuuttia. Kotimainen laatu puhuu puolestaan. Ja mikä mukavinta, se on kuvattu Vuosaaressa, tutuissa maisemissa. Rivieraan siitä, ja nopeasti!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

olen samaa mieltä ehdottomasti kaikesta.....