lauantai 6. tammikuuta 2018

Keikka kuussa

Kaverini kertoi uuden vuoden kynnyksellä, että hän aikoo tehdä vuodelle 2018 viiden asian listan, joita hän haluaa tehdä ja saavuttaa tänä vuonna. Mietin, että listalleni tulisi ainakin joogaus viikottaiseksi ja hieronta satunnaiseksi tavaksi, avoimessa yliopistossa voisi olla kiva opiskella filosofiaa tai psykologiaa, minun tulisi myös vihdoin päättää onko purjehdus kilpaa vai matkaa ajaen enemmän oma juttuni. Viisi asiaa on ehkä lyhyt, mutta toisaalta viidessä jutussa voi karsia kaikki konditionaalit pois ja päättä, mitä todella haluaa ja mihin oikeasti aikoo ja jaksaa satsata. Viittä pointtia jaksaa jopa miettiä kunnolla ennen listalle panemista. Jo listaamistani jooga ja hieronta pysyvät listalla, mutta koska avoimen yliopiston lukukausi alkaa jo ensi maanantaina enkä ole vielä saanut tikkua ristiin sen suhteen saattaa opiskelu jäädä syksyn iloksi. Toisaalta, ei listan tarvitse sisältää viittä tammikuussa aloitettavaa asiaa. Sen on ehkä hyväkin olla koko vuoden kattava lista.

Listalleni on ehdottomasti merkitty myös keikat, joille aion vuonna 2018 mennä vähintään kerran kuussa. Eilen avasin tammikuun tilin Samae Koskisen keikalla Elmun baarissa Nosturissa. Ennen iltaa kuuntelin Youtubesta Koskisen biisejä ja mietin poljennon olevan useissa kipaleissa peruspoppia. Kun illan keikka paljastui nakuklubin tyyliseksi yhden miehen kitarashowksi, heräsi mielenkiintoni. Kun ekan kerran vein serkkuni Sannin keikalle, järkytyin tajutessani idean olevan artisti sydän instrumentti, mutta sitten ilta olikin menestys. Samoin oli eilinen! Poppimenininki vaikeni ja biisien hyvät lyriikat tuli vahvasti esiin, kun Koskisen persoonallinen ja mielenkiintoinen ääni alkoi kuulua kovaäänisistä ja kitarasoundit täytti ilman.

Kuva on hieman surkea, mutta jengiä Elmussa oli ansaitusti. Kaveri linkkasi viime vuoden vaihteessa Samaen Keltaista kipaleen, nyt vihdoin hurmaannuin artistin muustakin tuotannosta. Helmikuun keikka on vielä haussa, mutta maaliskuulle olen jo varannut kaksi iltaa musiikille. Menen silloin Kulttikselle katsomaan First Aid Kittiä ja Hartwallille diggailemaan Sunrise Avenueta, ja heinäkuussa on luvassa Ed Sheeran Tukholmassa. Viime vuodelta yksi parhaista keikoista oli Färsaarelaisen Eivorin setti Tavastialla. Valitsin illan keikkajulisteen perusteella ja sain nauttia reilun tunnin aivan upeasta musiikista, ehkä löydän keikka kuussa-projektini ansiosta lisää kätkettyjä helmiä ja helmikuullekin jonkin elämyksen.

Samae Koskinen - kertakaikkisen hieno aloitus vuoden 2018 musiikkielämyksille ja vahvistus viiden asian listani toteuttamiselle, sekä parin lisäpointin metsästykselle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hyvä harrastus...