sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Työystävät

Muistan, kun menin ekan kerran nykyiseen työpaikkaani ja mietin, että menen nyt sitten vaan töihin sinne. Kyseessä oli ensimmäinen duuni valmistumisen jälkeen, eka kerta toimistohommissa. Menin töihin vain menttaliteetilla "tienaan elantoni, en tutustumaan ihmisiin". Nyt huvittaa miettiä tuota aikaa, silloin päälimmäisenä oli kai kova tahto olla vain tehokas työläinen, nykyään prioriteetiksi on melkein noussut töissä viihtyminen. Tokihan viihtyminen nostaa motivaatiota ja tuottavuutta, mutta miten tähän viihtymiseen ollaankaan päädytty...


Olen samassa duunissa siis vielä vuosien jälkeenkin, ja vaikka loikkasin pariksi vuodeksi ulos pyörästä, fiilis ei kadonnut minnekään. Ekat vuodet istuin lasiseinäisessä huoneessa, joka oli nimetty akvaarioksi. Seinillekin oli liimattu paperisia kaloja. Meitä istui siinä hetken neljä suht samanikäistä kimmaa, joista kehittyi tiivis frendijoukko nimeltään terrarion asukit. Olemme tavanneet vielä viime vuosinakin, vaikka kukin olemme tahoillamme liikkuneet kauas terrario/akvaario-ajoista.

Tullessani takaisin Asutraliasta, terrarion porukka oli vaihtanut duunia, mutta tilalle muodostuikin uusi neljän kimman tiimi, tällä kertaa nimeksi valikoitui hullut muuan hokeman mukaan. Vielä kun sen ääntää hieman kuin hüllüt saa ideasta kiinni, kaikkea hauskaa ehdimme ja teimme.

Aika aikansa kutakin ja niin hullutkin lopulta hajaantuivat uusiin hommiin, vain minä ja yksi kimmoista jäimme nykyiseen duunipaikkaan. Viime keväänä tiimiini rekrytoitiin kertaheitolla kolme uutta kollegaa, joista kehíttyi viimeisin menestystarina, miljonäärit. Miljonäärien kanssa ollaan ehditty eniten, muunmuassa lottoamaan, mistä enteellinen nimemme tulee. Tänään käytiin Nuuksiossa:


Oli aivan huippu päivä ulkoilla! Ja osaltaan päättää tarinamme työystävinä, sillä yksi on jo lopettanut palveluksensa firmassamme ja toinen siirtyy parin kuukauden päästä uusiin hommiin. Jään jälleen yhden jäsenen kanssa paikoilleni, tiedä sitten kauanko mekään asemiamme kulutamme. Viivan alle jää silti ihmetys ja ilo siitä, miten paljon hyvä työyhteisö ja etenkin tiivis kaveruudeksikin muodostuva työporukka voi päivittäiseen töissä viihtymiseen ja työn mielekkyyteen tehdä! En olisi uskonut, ja nyt en muuta enää hyväksykään.

 Uusia kasvoja putiikkiimme on vuoden vaihteen jälkeen rekrytoitu seitsemän, joista kolme juuri minun tiimiini, neljän maaginen luku olisi jälleen saavutettavissa. Ties mikä huippujengi meillä on taas kasvamassa. Näillä sanoilla toivotan kaikille mukavaa alkavaa viikkoa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

totta puhut,ihmiset töissä ovat tosi tärkeitä ja vielä jos synkkaa mukavasti ....