lauantai 24. maaliskuuta 2018

Kolmen keikan viikko

Tässä on luultavasti koko vuoden kiireisin keikkaviikko kasassa. Uuden vuoden lupaus pitää, keikka kuussa ellei kolme viikossa - vaikka helmikuu nyt jäikin välistä. Viime lauantaina oli ihanan suomalaisduon ensimmäinen kerta täyteen myydyn Tavastian lavalla. Ida Paul ja Kalle Lindroth muodostavat ehdottomasti minua eniten kiinnostavan nuoren parivaljakon tämän hetken suomenkielisen musiikin saralla. Duo on muutenkin kiinnostava, etenkin kimman ja kundin muodostama, sillä hekin laulavat parisuhteista ja rakkaudesta, joten sukupuolien vaihdellessa, äänen vaihtuessa naisesta mieheen ja takaisin tulee kipaleisiin vuoropuhelua. Olen pitkään tykäänyt fiittaajista eli muiden kappaleissa vireilevista artisteista, duossa vuoropuhelu tulee omasta takaa. Äänten sointuessa yhteen tämä pari on mitä miellyttävintä kuunneltavaa, erittäin makeeta musiikkia!

Maanantaina seurasi Ruotsin maailman maineeseen kulkenut sisarusduo First Aid Kit, joka toi mukanaan maailmanluokan kokemuksia!

 Lämppärinä oli Van William, hyvin intohimoinen muusikko Jenkeistä. Kappaleista en aina saanut kiinni, mutta laulajan ja basistin fiilis oli hyvin musiikille antautuva. Intohimo on aina jännää katseltavaa, siitä voi itsekin imeä paljon.


First Aid Kitin musiikki on folkkia, mutta naistenpäiväksi tehty ärjyvä kipale oli hyvää vaihtelua soljuvaan iltaan. He soittavat niin upeasti ja äänet sointuvat toisiinsa makeesti, että puolentoista tunnin keikka oli ihan liian lyhyt. Mutta loppuun myydyssä Kulttuuritalossa riitti tunnelmaa ja eri-ikäisiä kuulijoita, sukupuolijakaumakin miesten ja naisten kesken oli melkein fifty-fifty.  Eilen käytiin vielä serkun kanssa Hartwallilla Sunrise Avenuen Euroopan kiertueen Heartbrake Century tourin päätöskeikalla. Heidän uusi levynsä on taattua kamaa ja tuttua linjaa, suosittelen leppoisaan kuunteluun. Haberin lämmin läsnäolo kantoi keikan ja hienot valot- ja videotehosteet tekivät siitä ihastuttavan. Piippuhyllystä huolimatta perjantaina menin nukkumaan hymy huulilla ja korvissa.

Musiikki elävänä on paras investointi. Läsnäoloa ja nautintoa yhtä aikaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

joo, haberia minäkin fanitan.....