sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Sunnuntai-ajelu

Tämä sunnuntai tuntui harvinaisen pitkältä, mutta oli myös mukavan tapahtumarikas. Heräsin täysin tapojeni vastaisesti jo kello 6.15 heittääkseni kundikaverini Upinniemeen meripelastusharjoituksiin. Olin kuitenkin jo aikaisemmin viikolla sopinut käyttäväni aikaisen herätyksen hyödykseni, joten Upinniemi oli vasta pitkän sunnuntain ensimmäinen kohde. Sieltä auton valot käännettiin Fagervikin ruukkia kohden.

Kartano on Helsingistä länteen johtavan Kuninkaantien osuuden hienoimpia nähtävyyksiä. Paikan nettisivujen mukaan miljöö on 1700-lukulainen. Harmi meille, että museo on auki ainoastaan kesäisin.

upean kartanon puutarhaa

Fagervikistä ajelu jatkui Karjaan ja Pohjan kautta Fiskariin ja Fiskarsin ruukkiin maisemiin. Aikakausin pysyi suht samana samoin maiseman mielenkiintoisuus. Täällä tosin kävi sellainen harmi, että olimme liikkeellä tuntia ennen kauppojen avautumista. Firskarissa on lukuisia pieniä käsityöläisliikkeitä ja etenkin suosikkini, suomalainen hopeakorusuunnittelu, on hyvin edustettuna. No ehdimmepä paremmin tutustua kauniin kylän verkkaiseen sunnuntai aamuun.


Kylää halkova joki tuo paikkaan fiilistä.

Ruukin päärakennus


Tunnelmallisten ruukkien jälkeen päätimme etsiä ruokapaikan Lohjalta sillä, vaikka kello alkoi jo lähentyä puolta päivää, emme halunneet riskeerata ja päätyä kolkuttelemaan syksyn sulkemia ravintolan ovia. Kaupungin valinta osui oikeaan ja vielä enemmän nappiin homma meni, kun astuimme vahingossa sisään Ismet kebab & pizzaland-ravintolaan. En ole hetkeen syönyt yhtä hyvää pizzaa! Pohja oli ohut ja maukas, tomaattikastike selvästi paikan päällä tehtyä ja kivan pippurista, laadukkaita täytteitäkin oli sopivan runsaasti.

valintani oli talon erikoinen eli pepperonilla, sipulilla, katkaravuilla, herkkusienillä ja homejuustolla nälän syöjä

Täydellä vatsalla oli hyvä suunnata kotiin kahville ja jälkiruoalle. Ja nyt päivästä väsyneenä yöpuulle...  
Mukavaa viikon alkua!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

joo siellä on hyvät pizzat. kartanoihin kun pääsis sisälle tutustumaan.