lauantai 1. tammikuuta 2011

2011

Uudenvuodenpäivä on ihana traditioineen. Vaikka mentiin nukkumaan viiden maissa, soi kello 12.30, jolloin nousin avaamaan tv:n ja menin sitten takaisin punkkaan nauttimaan Wienin filharmonikkojen uudenvuoden konsertista. Hetken köllöttelyn jälkeen oli noustava nauttimaan soljuvasta, unelmaisesta baletista, katselemaan kuvaa orkesterin Itämeren konserteista (myös Helsingistä tuli filmiä) sekä tietysti tsidumaan yleisöä ja soittajia. Konsertti loppui juuri, ja sen tiesivät naapuritkin. Tonava kaunoinen sekä Radetzky-marssi kun päättävät lähetyksen ja soivat totutusti täysillä minun ollessa kaukosäätimenvarressa!

Nyt seuraamme mäkiviikon Garmish-Partenkirchenin osakilpailua. Vaikka mukana eivät enää hyppää Puikkoset, Goldbergerit tai Weissflogit on kisassa tunnelmansa. Hyvä syy jälleen istua sohvalla Mozartin kuulien äärellä ja nauttia olostaan.

Hieman on vielä kerrottava eilisestä vuoden vaihtumisesta, olimme nimittäin kaveriporukan kanssa kello 00.00 Suokin lautalla skoolaamassa ja kuuntelemassa kanssamatkustajan laulamaa Auld Lang Syne'ä. Tämä oli kolmas kerta, kun vaihdoimme vuotta merellisissä merkeissä. Lautta lähtee Stadin päästä 23.20 ja Suokista tosiaan just 00.00. Lautalta näkee maneesti kaupungin kaikki raketit horisontin avautuessa räiskyvänä edessä. Viime vuosiin verrattuna eilen tapahtui tosin sellainen harmitus, että avoin yläkansi oli suljettu hengenvaarallisena eikä parhaasta näkymästä siis päässyt nauttimaan. Mutta sisällä oli tunnelmaa ja kuohuvan nauttiminen poikkeuksellisesti sallittua! Skål!

(c) Mikko
Mitä uuden vuoden traditiota teillä on?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

minulla on aivan sama tyyli, eli loppukappaleet täytyy kuulua kunnolla melkein täysillä. HYVÄÄ VUOTTA 2011!!!!