torstai 3. lokakuuta 2013

Kokosimme kauppakassin kotona

Lähestyvien bileiden merkeissä päätimme äitini kanssa kokeilla Prisman ja Foodien palvelua, jossa netissä klikkaillaan virtuaaliseen ostoskoriin Prismassa myytäviä tuotteita, siis esimerkiksi ruokaa ja kaupan työntekijä sitten keräilee tavarat, jotka noudetaan sovittuna aikana sovitusta paikasta. Idea lähti siitä, kun näimme kauppareissuilla myyjien työntelevän kärryjä ja keräilevän kärryissä oleviin muovikasseihin ruokatavaroita. Ensin toki tuli mieleen, että palvelu kotiinkuljetuksineen on mainio ikääntyneille, mutta haastateltuamme keräilijämyyjää kertoi hän palvelua käyttävän myös esimerkiksi juhlia järjestävät perheet, jotka eivät halua lähteä hyllyjen väliin pähkäilemään ostoksiaan, lataamaan koko kärryn sisältöä hihnalle, hihnalta laukkuihin, kärryyn, autoon... Juuri näin, kuulostaa mahtavan fiksulta ja helpolta, ja kuten sanottu lähestyvien juhlien alla päätettiin mekin jättää yksi stressin aihe pois päiväjärjestyksestä. Annettiin siis jonkun muun kerätä ostoksemme.

Palvelun löysin googlaamalla Prisma ja kauppakassi, mutta palvelun tuottaja on siis Foodie.fm, linkki tässä. Palveluun on rekisteröidyttävä, mutta miksikäs ei, onhan ne tilaukset todella haettava eli oma nimi ja puhelinnumero menevät ihan tarpeeseen. Sitten vaan valitsemaan vaikka päivittäistavarat sivun ylälaidasta ja klikkailemaan ruokaa kärryyn. Sivuilla on siististi listattu kaikki tuotteet ja suurimmasta osasta näytti olevan kuvatkin, ei siis tarvitse arvailla mikä leipä on minkäkin nimen takana. Ja jos ei löydy kuvaa, niin eikun tuotenimi google-kuvahakuun, se auttoi meitäkin parissa kohtaa. Kun on klikkaillut ostoslistansa läpi, näkyy sivun ylälaidassa ostoslistalla tuotteiden lukumäärä, kärryn kokonaishinta ja vielä lista, mistä voi tarkistaa, että kaikki tuli haalittua mukaan. Ja listaa voi säätää niin kauan kunnes se on otettu keräilyyn eli siihen asti, kunnes joku ihana myyjä on alkanut hääräillä hyllyjen välissä toteuttaakseen sinulle helpon ostoskokemuksen. Äläkä unohda siis lähettää tilaustasi! Saat siitä sitten sähköpostivahvistuksen ja keräilyn päätyttyä vielä tekstiviestin, jota näyttämällä lopullinen ruokien lunastus tapahtuu. Palvelussa voi myös klikata haluaako, että keräilijä korvaa mahdollisesti hyllystä puuttuvan tuotteen vastaavalla vai haluaako kieltää korvaamisen. Minä kielsin sen, koska haluan just ja vain valitsemani jutut.

Lähetin tilauksen eilen päivällä ja puolen päivän aikaan tänään tuli sähköpostiin ja puhelimeen ilmoitukset, että keräily on suoritettu. Sähköpostissa oli vielä lista kerätyistä ostoksista ja kaikkien perässä "OK" eli kaikki oli löytyny. Superkätevää, listasta näkee siis suoraan, mitä ei löytynyt eli mitä saa lähteä itse jahtaamaan. Kassi maksetaan vasta noudettaessa ja keräilymaksu oli eilen keskiviikkona tilattuna ja tänään torstaina haettuna 2,90euroa eli ei juuri mitään! Ainoa jännitys on miten kylmätuotteet on säilötty... No sen näemme kassit heattuamme, hakuikkunaksi valitsimme kello 15-18 välin. Vihanneksia ja hedelmiä en viitsinyt tilata ollenkaan, sillä niiden valitseminen on niin subjektiivista. Ja mistä sitä nyt tietää montako grammaa salaattia, tomaattia tai sitruunaa sitä haluaa? Entä jos keräilijä katsoo tomaatteja aivan eri kulmasta ja kriteeristä kuin minä? Tai valitsee ruman sitruunan? Ei ehkä, mutta näin kokeilukeralla tuoreiden poiminta jätettiin mulle. Mutta neljä viidesosaa stressistä on silti tiessään ja voin huomenna alkaa hikoilla leipomusteni parissa ilman, että olisin ensin polttanut käämini kaupan käytävillä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

erittäin suositeltavaa, katsotaanpa jouluostokset...