sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Talkoot Aurajoessa

Viikonlopun voi löhötä ja rentoutua - tai siivota, ja rentoutua. Tai ainakin irrottautua normaalista arjesta, hypätä dösään ja kurvata taas vaihteeksi Turkuun. On nämä halvat yhteydet kummasti madaltaneet kynnystä liikkua entisen ja nykyisen pääkaupungin väliä! Tänä viikonloppuna oli vuorossa Kuunari Helenan huoltotalkoot ennen talven Karibialle suuntautuvia purjehduksia, minne paatti lähtee heti huomenna maanantaina.

Aurajoessa on hyvä kellua ja jutella uteliaille ohikulkijoille. Varsinainen talkoourakkani käsitti seuraavaa: 

Kuivapilssien putsaamista ja imurointia sekä

hyttien sienien puhdistusta ja vahausta (alimmalla punkalla olen viettänyt ikimuistoiset kaksi kuukautta purjehtiessani Joutsenen jäljillä vuonna 2003). Askeettisesta ulkonäöstään huolimatta punkissa on hyvä nukkua ja hytistä tulee nopeasti toinen koti. Loppuaika talkoista kului sitten tiskaten ja punkkia lähtökuntoon pedaten.

Illalla yritettiin bongata porukalla revontulia - turhaan - ja kaunpungin bilemenoa jokialus Joken suhatessa ohi. Ruotsinkieltä tuli myös treenattua ahvenanmaalaisen kansimiesharjoittelijan kanssa. Olen meinannut joskus kirjoittaa tänne miten en todellakaan tajua vapaaehtoistyötä, mutta nyt taas sitä itse harrastaneena sen mielekkyys ja tärkeys muistuu mieleen. Näidenkin päivien aikana solmin liudan uusia tuttavuuksia ja tienasin purjehduspäivän vaikka talvella Karibialla käytettäväksi! Vapaaehtoisuus on juuri sitä varten, että voi samanmielisten seurassa tuntea ja tehdä itsensä hyödylliseksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

niinpä....