torstai 25. joulukuuta 2014

Joulu kuvina

En ole pitkään aikaan ollut näin innokas postausten kanssa, mutta jotenkin joulun tarjoamat aiheet ja vapaa-aika ovat saaneet innon päälle. Eilinen aatto vietettiin siis vanhempien luona, tässä hieman paloja siitä:

Kuusessa visertää ja tikittää Tukholman tuliaisia menneiltä vuosilta...


Joulupöydässä, josta en ehtinyt ottaa kuin nämä muutamat kuvat, mutta kuninkaaksi nousivat arvatenkin kalaherkut. Hesarista bongasin näiden mädillä kruunattujen ja anjovis-muna-smetana-tahnalla täytettyjen ruisnappien mainion ohjeen. Tästä jälleen ruotsalaisesta äijäherkusta tulee uusi vakiovieras jouluihimme! Resepti täällä

Muina herkkuina lohitytinää, mätiä ja toki herkkulista maksapateeta, sillejä ja tätini tekemää rosollia kastikkeineen, joululimppua, graavilohta, kuumia pääruokia ajallaan, ja sitä Stockan konjakki-luumurahkaa, mitä kävin maanantaina metsästämässä. Kannatti, se ei jälkiruokana petä!

Kuusen alta löytyi kullan kimallusta ja ihania paketteja kaikille paikalla olleille. Joka joulu, vaikkei aikuisille mitään luvatakaan ostaa, muistaa pukki kaikkia. Ja tänä juhlana lasken itseni aina mielelläni lapseksi...

Hemmottelun lisäksi muutama ajatuksen arvoinen kirja!

Ted Bakerin ranskis-sukat pääsivät heti esittelykierrokselle, kun saimme kutsun serkun luo joulupäivän vatsalaukun venyttäjäisiin. Onneksi jouluna on lupa nauttia, sillä koko loppu vuoden voi yrittää sitten parannusta. MInäkin tiedän uuden vuoden lupaukseni, vaikkei ne liitykään laihtumiseen tai ruokailutapoihin. Serkullani on blogiystävällisempi koti kuin minulla, tässä pari yksityiskohtaa heidän kauniista omakotitalostaan.


Toivottavasti teillä oli myös ihana aatto ja jaksatte vielä nauttia pari päivää vapaista!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

lujille ottaa toi syöminen ja juominen mutta kestetään... tosi ärtsyjä kuvia...että tekis mieli syödä t a a s ...