lauantai 3. tammikuuta 2015

Sosekeittoa ja yön yli kohonnutta leipää

Aika ryhdistäytyä eli muistaa kirjoittaa. Mulla on taas yksi piikikäs juttu tallennettuna, mutten saa nyt tarvittavaa inhorealismia ilmaan, että se olisi ajankohtainen. Sen sijaan mennään keittiöön ja tervehditään joululahjaksi saamaani Kenwoodin keltaista sauvasekoitinta!

Ensisijainen lahjatoive tämä oli banaanipannukakun tekemiseen sunnuntai-aamuisin, mutta eilen keksin kutsua lounasvieraita ja jotain kivaa ja helppoa piti keksiä lauteselle laitettavaksi... Erään tutkijan mukaan nykyihminen on ulkoistanut ajattelun googlelle, niinpä minäkin eilen illalla tein. Sen verran olin päättänyt itse, että tekisin sosekeittoa.

Google pyörätty vastaukseksi "Mausteinen porkkanakeitto kookosmaidolla". Ja näinpä tehtiin. Monitahoiset mausteet currysta sitruunaruohoon ja kookoksesta inkivääriin olivat oiva yhdistelmä myrskyiselle lauantaille. Sateen poksautellessa ikkunapeltiin tämä keitto toi sopivaa kaukomaiden tunnelmaa pikkuiseen asuntooni. Resepti Gurmee-blogista. Ja itse keitto hörpittiin menemään niin sukkelasti, etten muistanut ottaa siitä kuvaa tänne, mutta melkoisen pehmeää ja kirkkaan oranssia siitä tuli.

Keiton lisäksi tein yön yli jääkaapissa noussutta leipää. Olin vielä myöhään illalla liiankin pirteä ja aloittaessani taikinan tekoa näytti kello 00.07. My bread is Bond, Bread Bond ajattelin ja jatkoin puuhiani. Onneksi taikinan tekoon ei vaadittu kuin ainesten sekoittaminen, onhan tässä kyse Australian Master chefin helppojen reseptien kuninkaan, Matt Prestonin leivästä. Eikun jauhot, hiiva, suola ja vesi yhteen ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Leipä ei uunissa kohonnut niin kuin Master cheffissä näytettiin, mutta ihan kivan makuista se keiton kaverina oli. Eli suosittelisin tätäkin kokeilemaan, vaikka aamiaispöytään saa näin helpolla lämmintä ja tuoretta lisuketta. Resepti täällä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

oli tosi hyvää, maukasta ja mikä vielä tuoretta leipää....