torstai 8. tammikuuta 2015

Lux Helsinki 2015

Onneksi menin, säästä ja mistä vaan huolimatta, mitä aina keksii ilmaisen taiteen katsomisen edelle... Mikään ei saisi mennä mahdollisen taide- tai ruokanautinnon edelle, ja niitä tulisi olla saatavilla jokaiselle mukavissa määrin. Yksi tällainen tapahtuma, joka tuo herättävää ja huvittavaa taidetta kaikille, on Lux Helsinki. Kiersin kolme teosta Sanomatalolta pohjoisen suuntaan, mutta tunnen olevani kylläinen.

Ensimmäisenä vastaan tuli varjoilla leikkivä teos, jossa valot pyörivät teokseen astujan päällä ja varjotkin siis kiersivät kohdettaan vinhaa vauhtia. Aika magee, en olis kokeilematta arvannut! Värikäs varjoni siis kiersi minua kuin väkkärä, onneksi ei alkanut pyörryttää.

Hakasalmen huvilan takaa löytyi tämä kertakaikkisen hurmaava puurimoista rakennettu muna. Siinäkin värit vaihtuivat, liukuivat alhaalta ylös ja ylhäältä alas, pyyhkivät sivuttain, sammuivat ja syttyivät. Välillä kaksi väriä värjäsi aina joka toisen palan toisella, joka toisen toisella värillä. Sitten kaikki sammui ja syttyi hiljalleen uudelleen uudessa värissä tai kahdessa, tai kolmessa. Mutta ihanan rauhallisesti.

Järkyttävän ihanaa! Seisoin kengät märkinä tuijottamassa esitystä ainakin vartin. Hiiteen vesisade, jos tällaista aivojen karamellia on saatavilla.

Finlandia-talon seinään heijastui varjoleikki kuution sisällä olleiden ihmisten varjoista ja äänistä. Mitä kovempaa kiljaisi, sitä enemmän kuva särähti. Tämä trio eli äiti kahden lapsensa kanssa oli kyllä elämys ja vauvan nauraessa boksissa olleeseen mikrofoniin koko yleisökin hohotti. High lux, kiitos! Elämys valitettavasti sammui tänään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

voi hemmetin hemmetti, kun en saanut itsestäni irti sen vertaa. edellinenkin valo show oli näyttävä. ehdottomasti olisi ollut katsottava....zxzxzxzgrh