keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Terveydenhoitoniksini

Mulla ei ole kovin ihmeellisiä kauneusvinkkejä, sillä en käytä sen ihmeempiä tuotteita, mutta terveysniksejä olen käytöstä kerännyt, tässä niistä kaksi.


Ensimmäinen on pimeän vuodenajan pelastaja eli D-vitamiini. Normaalistihan D-vitamiinivalmisteet sisältävät max 20 yksikköä, Suomessa virallinen suositus olisi vain 10yksikköä ja vain tarvittaessa, mutta Life-luontaiskaupan myyjän valaistua, että suolistomme happamuuden takia vain noin 30% otetusta vitamiinista imeytyy elimistöön, päädyin ostamaan 100yksikköä per kapseli sisältävää kaupan omaa D-vitamiinivalmistetta (vaikuttava aine miellyttävästi oliviiöljyssä). Satasen kertasuorituksella voin myös unohtaa kapselin oton joka toinen päivä, kuten olen aina ennen tahattomasti tehnyt.

Ei tarvinnut kauaa pompuloita popsia, kun jo vaikutukset ja annostuksen oikeus alkoivat tuntua arkielämässä. Aloitin kuurin perjantaina ja tunsin jo maanantaina auringon syttyneen sisälleni ja minulla oli ihanan virkeä kesäfiilis. En olisi ikinä uskonut vitamiinin niin suureen ja nopeaan tehoon, mutta ainakin opin että 10yksikköä on tässä pimeässä maassa aivan liian vähän. Ja näin vahvisti myös terveystuntija työkaverini. Hänen mukaansa vaikka D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, ei siitä voi Suomen oloissa saada yliannostusta. Ja tästä minä olen elävä esimerkki! Hyvä jos kesälläkään on olo näin pirteä ja iloinen.
 
Kapselit on pieniä ja helposti nieltäviä, ja jos haluaa käyttää niitä joka toinen päivä, riittää 90 kapselia mainiosti koko talveksi. Hintakaan, 15,90e/90 kpl pakkaus ei huimaa.
 
 
 Toinen terveysvinkkini on unohtaa ne alumiinilliset dödöt ja siirtyä kertaheitolla halpaan ja pomminvarmaan ruokasoodaan! Kirjoitin tästä jo joku aika sitten, mutta koska ihmisiä ei ole helppo saada uskomaan soodan voimaan hienhajun torjujana, muistutan vielä että kokeilu kannattaa. Kävelen joka aamu töihin eli hikoilen ihan kunnolla, mutta silti illalakaan ei vielä haise hiki, ei hiemankaan, toisin kuin perinteisten dödöjen kanssa aina tapahtui. Sooda tuli myös testattua yöreissulla Turussa, minne lähdin lauantai-aamuna ja seuravan kerran pääsin suihkuun sunnuntai-iltana. Ei hajuja! Mielestäni kätsyin tapa on levittää soodasta ja vedestä tehtyä tahnaa (kuvassa pienessä lasipurkissa) sormella kostutetuille kainaloille ja antaa kuivahtaa hetken. Sitten vaan menoksi!

Mukavaa joulua... Ehkä jokin postaus pyhiltäkin, se aihe kun on vältetty tähän asti, hups!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

oivallisia vinkkejä, todettu tehoavan, kiitos ja HYVÄÄ JOULUA SINULLEKIN...