perjantai 24. syyskuuta 2010

Näyttelyä puhelimessa

En ole mitenkään puhelias ihminen, ja vielä vähemmän esiintyjä. Iän myötä tunnen entisestään hiljentyneeni. Pitkään on kuitenkin jossain salaisissa haaveissa ollut näyttämölle astuminen. Nautin oudolla tavalla siitä rääkkäävästä jännityksestä ennen näytöksen alkamista ja haaveilen pääseväni toteuttamaan itseäni jonkin roolin sisällä. Samanlainen kutkuttava jännitys oli maanantai aamuna, kun jouduin liittymään töissä puhelinpalvelurinkiin. Tai olisiko sanottava sain liittyä...

kuva Wikipedia
Huonekaveri on maanantain jälkeen pari kertaa maininnut kuinka luonnolliselta puhelimessa kuulostan. Tästä aloin miettiä puhelinpalvelua näyttelyhaaveni toteutumisena. Yhtälailla siinä kohtaan vieraan ihmisen ja esitän jotain muut kuin itseäni, olen asiakaspalvelijan roolissa. Vaikka asiat ovat tosia ja totisia, joutuu tilanteessa ottamaan roolinsa ja muuntamaan suhtautumistaan jokaisessa hetkessä uudestaan. Alkaa kuulostaa stand up-esiintymiseltä, tai ehkä improvisaatio teatterilta!

Huomisesta raotan sen verran, että paketti Saksasta saapui tänään...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ei varmaan moni puhelin myyjä tai neuvontapuhelimessa ehkä osaa ottaa omaa työtään noin positiivisesti vertaamalla sitä näyttelemiseen,varmaan suhtautumiset puheluihin muuttuisivat kun vastapuoli alkaisi miettiä mitäköhän roolia siellä langan toisessa päässä oikein vedetään, aploodeja täytyy antaa todella uudelle katsantokannalle ja vielä bravooooo!!