sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Mennyt viikko

Ei tämä koneettomuus oikein sovi blogin pitäjälle. Koneen ääressä saattaa olla juuri silloin, kun ei ole ihmeempää kerrottavaa ja yhteydettömässä tilassa juuri kun tekstiä syntyisi.Onneksi nyt koneen ääreen istuessa on sentään parin viikonlopun menot kerrottavina.

(c) Mikko
Viime lauantaina eli pyhäinpäivänä oli meripelastusalusten alusparaati ikuisen tulen eli merenkulkijoiden muistomerkin ohi Kaivarissa, jonka jälkeen oli vielä alusesittely Kauppahallin takana Viron altaassa. Vein äitini tutustumaan kundikaverini harrastukseen ja itsekin nautin välittömästä ja merellisestä tunnelmasta.

 (c) Mikko
Sunnuntaina alusteema jatkui, kun pääsimme tutustumaan Aurajoessa nykyisin majailevaan vanhaan matkustajalaiva m/s Boreen. Alus on ennen liikennöinyt muunmuassa Kristina Cruisesin väreissä sekä aiemmin Turun ja Tukholman väliä. Se oli aikanaan viimeinen Suomen ja Ruotsin välillä liikennöinyt höyrylaiva. Nyt laivaa ollaan remontoimassa hotelliksi ja ravintolaksi vanhaan kotisatamaansa Turkuun.

Kulunut viikko sujui melko mallikkaasti ja tänä viikonloppuna kunnostauduimme kaverien ja sukulaisten tapaamisten merkeissä. Aina sen huomaa, kun viitsii jotain järjestää kuinka kivaa jengiä on nähdä ja kuinka ruoan tai siivouksen eteen nähty vaiva tulee monikertaisena takaisin, kun saa istua iltaa tuttujen seurassa. Eilen olimme syömässä tortilloja kaveripariskunnan luona ja tänään kestitsimme isänpäivän kunniaksi isääni intialaisella illallisella. Tulevalla viikolla taidan alkaa jo miettiä joulua ja lahjoja. Töissä on meidän työtila jo sisustettu ihan tulevan juhlan tunnelmaan, joten fiiliksen heräämiseltä ei ole voinut välttyä. Kohta se on täällä, joulu... Samoin kohta on täällä myös Ornamon joulumyyjäiset, mikä on aivan ihana paikka tutustua suomalaiseen designiin! Paikalla ovat taiteilijat ja suunnittelijat itse myymässä tuotteitaan. Minä suuntaan tapahtumaan etsimään jotain makeita korvakoruja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

onkin jo odotettu tekstiä, tiedossa on ollut koneen rikkoutuminen. veneiden ohimarssi mahtavien koneiden hurinassa oli vaikuttava. meripelastusveneen esittely oli erittäin asiantuntevasti selostettu. tosiaan on erittäin mukava mennä eli päästä kyläilemään ja erityisesti syömään hyvää ruokaa valmiiseen pöytää!!!!