torstai 4. marraskuuta 2010

Täällä tuoksuu...

 
Käytiin juuri viikottaisella saunavuorolla, ja saatiin ensi töiksemme häätää ilmaisia löylyjä kaivanneet naapurimme pois ennen lauteille kipuamista. Saunahuoneessa tosin odotti ikävä yllätys. Hirveä haju leijui aivan kuin kiukaalla olisi paistettu kalaa tai löylyhuoneessa poltettu Mahorkaa. Mielihän siinä musteni, mutta avun tarjosi lopulta suihku ja suihkugeelin ihanaiset persikan aromit. Siitä aloimme miettiä tuoksujen ja hajujen merkitystä. Konkreettiseksi esimerkiksi nousi R-kioskin konsepti, sillä aina astuessaan R-kioskiin on vastassa sama karkin ja  yhdistelmä. Eikä väliä onko kioski uusi vai vanha, tismalleen sama tuttu tuoksu tervehtii aina viimeistään kynnyksellä. Oletteko huomanneet? Eivätkä he edes myy irtokarkkeja, joten onko kyseessä brändätty hajukoodi vai outo sattumankauppa?

Monet muistot myös kiinnittyvät hajuihin. Nuoret ranskalaiset kimmat muunmuassa tuoksuvat ihan tietylle hajuvedelle/hiustenhoitotuotteelle/voiteella tms, jonka haluaisin itsellenikin hankkia. Täytynee pysäyttää seuraava nuori ranskalaisturisti, kun sellainen vastaan kävelee. Tai laivalle kun kävelee, puskee sieraimiin matkan tunnelma ja korvissa alkaa automaattisesti soida "a man and a woman". Itselläni eri hajuvedet liittyvät myös eri ikäkausiin tai ihmisiin. Usein käy myös niin, että ulkona tuntuu tutun tuoksun ja alkaa vaivihkaa hymyilyttää. Näitä arjen pieniä, mukavia hetkiä...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

tosi ällöä mennä tekee ruokaa talon yhteiselle löylyn kiukaalle ja vielä tylsempää polttaa tupakkaa kuumassa ja kosteassa saunassa, yök..