lauantai 13. huhtikuuta 2013

Hikoiluttava tuuli

Lähdin pari päivää sitten kipuamaan itärannikkoa ylös ja ensimmäiseksi pysähdykseksi Greyhoundin aikataulujen takia valikoitui rantakaupunki Yamba yön ajon päässä Sydneystä. Luulin, että Australian pohjoisosissa talvi on parasta sesonkia, mutta eilen ja tänään sain kaivaa kahdeksan kuukautta repussani toimettomana lojuneet kumpparit jalkaan! Syksy, sade ja kostea tuuli, joka ei siis raikasta vaan saa tuntemaan kuin hikoilisi, riepottelevat rannalla kävelijää tässä varsin viehettävässä pikkukaupungissa. En ehkä ole vielä tarpeeksi pohjoisessa? Toivon ainakin niin.

Kaikille surffauksesta kiinnostuneilleYamba on ehdoton must paikka, sillä täällä ruuhka rannalla tarkoittaa kymmentä ihmistä eikä muita lautailijoita siis tarvitse liiaksi varoa (tämä huomio tehty rannalla ei surffilaudalla seisten)... Muutenkin pysähdys on paikallaan, kun haluaa kokea rauhaa ja kerrassaan kauniita maisemia, hienoja hiekkarantoja ja ystävällisiä ihmisiä ilman kuuluisan nimen tuomaa väentungosta. Maanantaina siirryn sitten oikein kulttipaikkaan nimittäin Byron Bayhin, missä rauhan ja rakkauden saa varmaan hetkeksi pyyhkäistä mielestään. Ja tiistaina sitten kohti uutta helpperihaastetta ratsutalleile. Ihahaa ja täyttä laukkaa pohjoiseen!3 kommenttia:

Hanna K kirjoitti...

Heips! pitää kommentoida tähän, että ei täällä pohjosessa sen paremmin mene, vettä on satanu nyt viikon verran enemmin tai vähemmin. terveisin sateisessa Noosassa reissaava :D

Anonyymi kirjoitti...

voi miten mukavaa, ei ainaista 30-40 astetta aurinkoa. "rodeota" odotellessa... hyvä, että tulee kaikki vaatteet käytettyä, ettei turhaan tullut otettua mukaan... odotellaan jännityksellä mitä matka seuraavaksi tuo tullessaan....

cc kirjoitti...

Hanna K: juuri tänään joku sanoi, että tämä epätavallisen sateinen sää johtuu pohjoistakin vaivanneista huonoista säistä. Tänään onkin jo taas aurinkoista, toivottavasti myös Noosan korkeudella:)

...: Olen myös tyytyväinen, että tulee vaatteet käyttöön. Tähän asti otti vaan päähän toi kumpparien rahtaus ympäri maata!