maanantai 8. huhtikuuta 2013

Ratsastusaiheinen viikonloppu

Viime viikonloppu oli oikeaa ratsastuskisojen juhlaa. Toisilla kentillä pelattiin ja harjoiteltiin pooloa, toisilla käytiin estekisoja. Kävimme lauantaina ensin pikaisesti poolokentän äärellä ja hurautimme sitten estekisoihin, mikä maailmojen vaihto se olikaan! Poolossa tunnelma on rento, piknik-korit on kaivettu esiin ja koko perhe nauttii urheiluottelun tunnelmasta. Urheilu, korostan. Vaihdos estekisoihin oli kuin hyppy tiukkaan korsettiin, jossa osallistujat eivät paljoa toisilleen hymyile, kävelevät vain korostetun hyvässä ryhdissä keskittynyt katse eteenpäin luotunu. Katsojat ostavat eväänsä kioskista ja nauttivat ne järjestäjän markiisin alla muovituoleilla istuen. Kyseessä on tiukka kilpailu paremmuudesta, kilpailu korostan. Vaikka kyllähän se keskittymistä vaatii, kun pitää hypätä 170senttimetrin korkuisia esteitä!

Poolon maailmantason matsissa oli jo hieman kisan tunnelmaa, muttei liikaa. Se käytiin eilen mitä hienoimmassa säässä ja isäntäperheeni yrityksen ollessa yksi pääorganisaattoreista olivat he järjestäneet kentän laidalle teltan ja aidatun katselualueen omia vieraitaan varten. Hinta pelin katsomiselle oli 20dollaria, telttaan pääsi 95dollarilla. En ajatellut vaatteita valitessani mitä tällainen luonnollisesti VIP-ihmisille suunnattu teltta tarkoittaa ja nähdessäni naisten astelevan nurmea kauniissa leningeissä ja herrojen keikaroivan paidan ja rusetin väriin sointuvilla taskuliinoilla, olin onnellinen, että perheen rouva antoi minulle yrityksen logopikeen päälle pantavaksi.

Mutta voitte kuvitella, että rentoon lajiin yhdistettynä tällainenkin VIP-teltta oli varsin mukava ja epämuodollinen tapa viettää sunnuntai. Noutopöydästä löytyi erilaisia kinkkuja, pateita, patonkia levitteineen, rypäleitä ja Tasmaniasta rahdattuja ostereita. Tarjoilijat kiersivät myös väen seassa tarjoillen sieni-pinaatti ja liha minipiiraita, pieniä burgereita, lohileipiä ja suunkokoisia kanatortilloja. Lämpimäksi ruoaksi oli paellaa. Juomaksi sai hakea italialaista olutta, kuohuvaa, siideriä ja vettä sen minkä mieli. Ei paha diili, kun minä sain vaparin ihan helpperistatukseni takia.

Kaiken ruoan, juoman ja small talkin keskellä monelta jäi varmasti itse matsi hieman kakkoseksi. Ihan hyvin pelaajat osansa hoitivat, mutta jännittävyyttä olisin kaivannut lisää. Englannilta ei vienyt kauaa kuitata johtoasemaa ja ottelun loppuluvut olivatkin 13-8 emämaan hyväksi. Koska maanantai on poolomaailmassa vapaapäivä, jatkui ilta ilmeisen railakkaana pikkutunneille asti. Minä koriuduin jo paljon aiemmin, ja kärsin nyt ei liian juomisen vaan ilmeisesti pilaantuneen osterin aiheuttamasta huonosta olosta... Mutta yhtä jännittävää kokemusta rikkaampana, tämäkin olo on sen arvoinen!









3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! C. Olethan taas nähnyt ja ko-
kenut kaikenlaista. Voisivat Suo-
messa julkaista hevospoolon tulok-
sia NHL: sijaan olisi vähän vaihte-
lua. Vahinko , että britit voitti.
Ihmettelen, kun ei kommenttini tule
läpi. En varmaan kirjoita oikein
noita sanoja alla. Täällä kevät ei
jaksa tulla, vaikka aurinko kovasti
paistaakin. Lisää seikkailuja odo-
tellessa. e.

KK kirjoitti...

Hei e!
Olen odottanutkin kommentteja, varmaan noi varmistussanat on ollu se ongelman ydin. Harmi! Mutta joo, poolouutiset tois vähän vaihtelua Suomen urheiluruutuun. Tiesitkö, että Haltialassa on 90-luvun alussa ollut poolokenttä, joka on nykyään Paloheinä golffin käytössä?
C

Anonyymi kirjoitti...

Olipa toi tieto Haltialasta uutta, sieltä asti tieto kulkee.. tosi upea viikonloppu sinulla ollut, hyvä ettei tarvinnut olla mielikuvituksellista "Ascotin hattua". Onpa korkeita noi esteet, tv:ssä näyttävät matalimmilta. Seuraavaa jatkokertomusta odotellessa....