maanantai 22. huhtikuuta 2013

Lantakuskina Mullumbimbyssä

Ensin mua nauratti uuden HelpX paikkani kylän nimi, Mullumbimby. Aboriginaaleilta peritty varmaan, yllättävän monet paikan nimet ovat. Loput ovat sitten harhaanjohtavasti Englannista kuten Scarborough tai Newcastle. Mullumbimby on noin 20minuutin ajomatkan päässä rantaparatiisi Byron Baystä. Alue on entistä hippien pelikenttää ja sen huomaa edelleen. Kukkaiskansaa, vanhaa ja nuorta on kadut täynnä samoin kuin orgaanista, luomua ja biodynaamista myyviä kauppoja.

Minä olen siis originaalissa paikassa samoin kuin originaalissa hommassa nimittäin lantakuskina. Tämän hetkisellä tilalla on kuusi hevosta, joista viisi on perheen äidin omia ja yksi maksetussa hoidossa. Kolme näistä ovat juuri siinä iässä, että niitä aletaan totuttaa suitsiin, satulaan ja ratsastajaan, ja saankin päivittäin seurata rouvan työskentelyä näiden kolmivuotiaiden hepojen kanssa. Aamut alkavat seitsemän kieppeillä, kun kävelemme antamaan hevosille aamuruoat ja päästämään ne päiväksi laitumelle. Aamupalan jälkeen otan sitten talikon händyyn ja putsaan karsinat yön aikana syntyneistä jätteistä. Siihen menee rouvalta 40minuuttia, multa tunti 20! Onneksi ilma alkaa jo hieman viiletä, joten fyysistä duunia jaksaa painaa. Joskus päivä jatkuu - kuten tänään - lannan keräämisellä laitumilta, joskus taas saan hakea hevosia takaisin tallille, harjata niitä, ruokkia... Nyt en siis vain katsele horseja huoneeni ikkunasta vaan saan haastaa itseni joka päivä näiden isojen eläinten kanssa! Palkkioksi päivästä saan sen petipaikan ja oman huoneen lisäksi aivan mahtavaa ruokaa. Hyvä siis, että päivällä hikoillaan...

Ennen tänne tuloani ehdin viettää yön monille tutummassa Byron Bayssä, joka on todellinen paratiisi. Siellä vihdoin ymmärsin myös itärannikon viehätyksen: kivoja kaupunkeja on vieri vieressä ja niiden välillä on rehevää, vihreää kasvillisuutta, kauniita maisemia, sekä hyvät liikenneyhteydet. Hippimaine on tällekin kaupungille osuva, kukkaiskansaa vaeltaa kaduilla aina vaan. Toisaalta Byron edustaa myös surffi-elämäntapaa, oikeaa Roxy/Rip Curl/Billabong-asennetta parhaimmillaan. Kauniit rannat, hyväkroppaiset laudankantajat, aurinkoa ja pysähtynyttä fiilistä. Tarvitsee vain kävellä lyhyt pääkatu rantaan ja pari tuntia hujahtaa ohi rantaelämästä, merestä ja elämän ihanuudesta nauttien.

Kuvissa Byron Bayn biitsiä, kaupungissa sijaitseva Australian mantereen itäisin paikka, rouva hevostensa kanssa sekä perheen superkiltti dobermanni Rafalouches.3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

onpa taas nautittavaa katselemista ja lukemista... talli on ilmeisesti otettu haltuun..on hyvä hiekka-areena siellä hevosten oppia...jatkoa odotellessa...

Anonyymi kirjoitti...

Haudi C. Kiitos kortista. Vai olet
joutunut tallitytöksi. Minä oisin
mielummin siellä biitsillä hommissa
kuin heppojen hoitajana. No eipä
ole rantaan paljon matkaa. Toivot-
tavasti ovat kilttejä horseja eivät
kä pure tai potki. Tultiin rantaan
on jäät loppu S-lahdelta ja odotel-
laan lämpimämpiä ilmoja. Sanoppa
paikallisille perhosille, että rä-
pyttävät siipiä, että saadaan tänne
lämmintä,kun voivat saada aikaan hurrikaanin Jenkkeihin. Pärjäile.e.

cc kirjoitti...

Tänks, tänks:) Kilttejä ovat pollet, vaikka nuorista ei aina voi mennä takuuseen. Mutta rauhassa ja määrätietoisena niitä kun lähestyn ne luulevat minun olevankin todella rauhallinen ja määrätietoinen!