sunnuntai 22. elokuuta 2010

BB

Se on täällä taas, tiistaina asukkaat jo astelevat taloon. Tänään katsomme dokumentin Big Brother - Asukkaaksi taloon? Tiistaina alkaa oikea ruudun tapitus ostimme nimittäin juuri oikeudet katsoa talon tapahtumia netin välityksellä 24/7. Muistan viime kaudelta, että heräsimme muutamana aamuna lakanoiden kahinaan, ja kahina ei tullut omasta sängystämme vaan netin kautta BB-sängystä. Oli siinä herätys! No niillä kerroilla katseluohjelma oli unohtuut päälle eikä tarkoitus siis ole istua ruudun äärellä 24 tuntia vuorokaudessa koko kolmea kuukautta. Ennemminkin talon meininki saa pyöriä taustalla ja mielenkiintoisen tapahtuman sattuessa voi ääntä kääntää lujemmalle.

Olemmeko siis kiinnostuneita toisten tekemisistä? Haluamme tarkastella ohjelmaan suostuneiden kilpailijoiden elämää ja edesottamuksia? Kiinnostuneita olemme ja tarkastellakin epäilemättä haluamme, mutta mielenkiintoisinta BB:ssä ovat tehtävät, yhteishengen muodostuminen ja kilpailijoiden reaktioiden seuraaminen. Pudotuksen hetkellä itku on herkässä ja luvataan tavata talon ulkopuolella, mutta tapahtuuko näin oikeasti? Itse olen osallistunut leireille, joissa hyvän porukan kesken on vaihdettu samoja lupauksia. Kotiin päästyä muistot ja valokuvat riittävät kuitenkin yllätävän pitkälle, ja sen ainutlaatuisen fiiliksen hogaa kuuluneen juuri leirin henkeen ja olosuhteiden muodostamaan ilmapiiriin. Jälleen näkeminen jääkin usein ajatukseksi...

Ohjelman parasta antia onkin pohjimmiltaan mielenkiintoiset osallistujat ja eristys ulkomaailmasta. Miten toisilleen tuntemattomat ihmiset muodostavat pian joukon ja toimivat yhteen hiileen puhaltaen. Heistä tulee enemmän perhe kuin kaverijoukko, he joutuvat olemaan toisilleen lojaaleja tai ilkeitä, ja kärsivät tai nauttivat toimintansa seurauksista. Paljon riippuu kilpailijoiksi valikoiduista ihmisistä. Vahvoja persoonallisuuksia kaivataan, mutta kiusanhenget saisivat pysyä talosta kaukana. Tiettyä jukisuuden hakuisuuttakin luonteessa on oltava, sillä vaikka itse haen mielelläni elämyksiä ei asuminen valvontakameroilla rei'itetyssä talossa elämykseltä tunnu. Mielummin ohjelman katseleminen on elämys. Jännä nähdä kenestä muunmuassa kehittyy katsojien suosikki ja kuka voittaa koko shown.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

itsekin olen utelias ja aion katsoa tv:n lyhennetyt lähetykset, että sillai