keskiviikko 15. elokuuta 2012

Ensimmäistä kertaa Aasiassa

Istuskelen tässä hotellihuoneen sängyllä ja lämmittelem kylmän suihkun jälkeen. Boileri ei ilmeisesti ihan toimi, mutta kuuman kosteaan ilmanalaan viileä suihku sopii. Ja onpahan vielä omakin, eikä jaettu niin kuin hostelleissa pian tulee olemaan.

Puolitoista päivää olen nyt ehtinyt tutkia tätä jännittävää kaupunkia, Hong Kongia. Aikaero ei tunnu painavan vaan yölento rasitti sopivasti ja nukahdin ekana iltana suorilta jaloilta. Aamulla sitten lämpö ja kosteus syleilivät tiukasti heti ovesta ulos astuessa, tässä tulee koettua koko kulunut kesä tiiviissä paketissa! Eilen kiertelin mantereella olevaa Kowloonin kaupunginosaa ja tänään kolusin koko päivän Hong Kongin saarta, tai pientä osaa siitä. Kävin muunmuassa the Peakillä eli Hong Kongin saarella sijaitsevalla kukkulalla ihailemassa maisemaa ja hieman kauhistelemassa kaupungin yllä leijuvaa saastesumua. Keuhkoja ei tunne saavansa vedettyä täyteen, lieneekö sitten saasteen vai kuumuuden syytä. Lintupuisto papukaijoineen oli ilmainen nähtävyys Hong Kong Parkissa. Aitoa vilinää koki joka askeleella, ihmisiä täällä sitten riittää! Onneksi heidät on nostettu kävelemään pois jalkakäytäviltä talot - ja ostosparatiisit - yhdistäville silloille. Kadunnimet on tosin unohdettu, joten suunnistaminen on hieman hankalaa. Kaikenlaikkiaan siistä on ja turvallisen tuntuista täällä on. Turistit ovat 90prosenttisesti muita aasialaisia tai kiinalaisia, joten eurooppalainen voi todella tuntea olevansa lomalla ihan vieraassa ympäristössä.

Alla on hieman kuvia. En pysty vaikuttamaan missä järjestyksessä ne ilmestyvät, sillä puhelimen ohjelmisto siihen taivu, mutta kuvissa on näkymää Bank of Chinan näköalatasanteelta, Kowloonin ja Hong Kongin saaren välillä seilaavien Star ferry-alusten laitureilta, illaliseni tänään, perinteisiä koristeita ja mahdollisesti vielä jotain muuta..

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa että pääset blogia päivittelemään! Nauti reissusta :) Mä täällä Suomessa hieman kateellisenakin ihailen sun rohkeutta ja ootan uusia jänniä postauksia!
T. Elina
Ps. Täytyy joku päivä testaa se skype!

Anonyymi kirjoitti...

Olisipa mahtavaa olla siellä. Uutta
ja uutta nähtävää ja koettavaa, vaik-
ka eväät ei näytä kovin herkullisilta
mutta ovat siellä kuumassa OK.
Kiitos näistä lisää odotellaan. e.

Anonyymi kirjoitti...

mahtavaa....