torstai 23. elokuuta 2012

Surffia kokeilemassa!

Nämä australilaiset todella osaavat myydä ja markkonoida maataan. Tänne voi tulla ilman mitää suunnitelmia ja he, matkatoimistojen nuoret virkailijat kertovat miten edetä uudessa Aussielämässä. He ovat itse käyneet läpi saman, ovat ulkomaalaisia ja tuntevat paikat oman kokemuksensa perusteella. Lisäksi he ovat niin puheliaita ja avoimia, että saavat sinut kuluttamaan yhdeltä istumalta 2500 euroa kuukauden matkailuun. Näin kävi huonekaverilleni. Eikä mihin tahansa vaan juuri sellaiseen, josta et osannut kuvitellakaan ja jolle haluat heti siitä kuultuasi! Ei siis paniikkia, jos tänne matkatessa, turistina tai backbackerinä ei ole selviä suunnitelmia tai tietoa paikoista joihin kannattaa mennä, se hoituu täällä!

Mulla oli tänään Australiassa ehdottomasti kokeiltavista jutuista nimittain se surffikurssi. Eikä ollut muuten yhtään helppoa se touhu! Laudan päällä oli kiva kellua ja tuntea Tyynen valtameren velloa allaan, mutta heti kun olisi pitänyt ryhtyä itse asiaan eli nousta laudalle ja ratsastaa aalloilla, putosin kirjaimellisesti kyydistä. Tasapainoni ei riittänyt mihinkään vaan sain todella maistaa super suolaisen veden nenässäni ja nielussanu... Yritin tunnin, mutta edes laudan päälle polvilleen pääsy ja siinä tasapainossa pysyminen oli ylitsepääsemätöntä. Seuraavan tunnin taisinkin nauttia aalloista ja auringosta. Vesi oli korkeintaan 20 asteista, mutta märkäpuvussa pysyi suht lämpimänä. Lillumisen lopetti nouseva myrsky ja melkoisen tuulen nouseminen, jolloin lähdimme maastoautolla pikkubussiamme kohden. Niin täällä jengi siis ajaa rannoilla maastoautoillaan ja parkkeeraa ne sitten tukikohdaksi sopivaan kohtaan rantaa. Korkeanveden aikaan tosin paikoin märällä heikalla ajaminen edellyttää taitoa ja sopivaa autoa.

Lounaaksi saimme wrappejä, ne tuntuvat olevan täällä yhtä suosittuja kuin sämpylät Suomessa, kaikista kahviloista saa wrappejä. Toinen erikoisuus on banana bread eli vuokaleivänmuotoon leivottu kostea banaanikakku. Ostin juuri hostellille kilon tätä herkkua aamupalaksi nautittavaksi. Säästyy pitkä penni, kun maksaa 9 dollaria kilosta eikä 4,5dol palalta. Tuoreet hedelmät ovat täällä myös arvattavasti ihania... Melonit, rypäleet, papaija... Ja linkkarin matkaan antaneille: eilen soin papaijaa, tanaan sita banaanikakkua linkkarilla viillellen, hienosti onnistui, sika kateva vehje!

Tassa hieman surffikamppeita ja aaltoja!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

voi hurjaakin hurjempaa....banaani vuoka on varmaan maistuvaa...

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että homma pelaa siellä
Mirrabookan alla. e.